Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Yhdistykset ja seurat mukana Riihimäen kaupungin startegiakyselyssä

16.11.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Vaikuta ja tutustu Kulttuuri Liikunta Osallisuus Päätöksenteko

Riihimäellä yhdistykset ovat tärkeässä roolissa erilaisten kulttuuri- ja liikuntapalveluiden tuottajina, harrastustoiminnan järjestäjinä ja yhteisöllisyyden rakentajina. Toteutimme syys-lokakuussa 2021 kyselyn seura- ja yhdistystoimijoille koskien kaupungin tulevaa strategiaa sekä yhteistyötä kaupungin ja yhdistysten välillä. Kyselyyn vastasi 107 yhdistystä tai yhdistystoimijaa eri sektoreilta, kuten esimerkiksi liikunnan, kulttuurin, ja terveyden saralta.

Yhdistyksissä on voimaa ja runsaasti eri alojen osaamista. Kaupungilla ja alueen yhdistyksillä on sama kohderyhmä ja samat tavoitteet. Siksi kysyimme tässä kyselyssä strategian painopisteiden lisäksi: ”Millä tavoin voimme yhdessä tukea ja kehittää Riihimäen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä kaupungin viihtyisyyttä?”

Kulttuuri ja liikunta kasvattavat kaupungin elinvoimaa sekä asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Useiden eri alojen yhdistyksillä on oma tärkeä roolinsa harrastusten tarjoajana, erityisryhmien edunvalvonnassa, vertaistukitoiminnassa ja hyväntekeväisyystyössä. Yhteistyö kaupungin ja yhdistysten kesken onnistuu, kun ymmärrämme toisiamme mahdollisimman hyvin ja puhallamme yhteen hiileen.

Kyselyn lisäksi 12.10.2021 järjestettiin avoin keskustelutilaisuus kaupungin ja urheilu- ja liikunta-alan seuratoimijoiden kesken.

Lisätiedot kyselytutkimuksesta.