Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Yhdessäoloa ja monikulttuurisuuden juhlaa Riihimäellä

16.3.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Maahanmuuttajien palvelut Tapahtumat Vapaaehtoistoiminta

Punaisen Ristin Riihimäen osasto, Riihimäen kaupunki ja Ö-talo yhdessä järjestävät kaikille avointa ohjelmaa osana kansainvälistä rasisminvastaista viikkoa 21.–27. maaliskuuta. Luvassa on uusiin ihmisiin tutustumista, esityksiä, ruokakulttuuria, toimintaa nuorille ja kahvittelua kaiken ikäisille. Viikon ohjelma huipentuu monikulttuuriseen juhlaan, jossa on tarjolla elävää musiikkia.

Tapahtumaviikolla järjestetään Punaisen Ristin Riihimäen osaston tiloissa avoimet ovet, Naisten klubi ja Pelirasti. Harjunrinteen koululla on mahdollisuus tutustua kiinalaiseen ruokakulttuuriin itse kokkaillen. Monarin Nuorten illassa on tarjolla toiminnallista ohjelmaa viikon teemaan liittyen. Ö-talolla järjestetään stand up -ilta, jossa hauskuuttaa Fathi Ahmed sekä monikulttuurinen päätösjuhla, jossa esiintyy suomalais-kurdilaista fuusiojazzia soittava MA Rouf.

Riksulassa kaikille avoimessa Punaisen Ristin Suomi-kahvilassa opetellaan suomen kieltä rennosti jutellen yhdessä kantaväestön ja maahanmuuttajien kesken. Lisäksi koko viikon ajan on myös mahdollisuus ottaa osaa yhteisötaideteoksen tekemiseen. Vapautta symboloivan lintuteoksen teemana on ”Samanlaisia, mutta erilaisia – vapaa ennakkoluuloista kuin taivaan lintu”. Työpajassa askarrellut lintu-origamit kootaan yhteiseksi teokseksi, joka asetetaan esille Riksulaan.

Kaikissa viikon toiminnoissa on mahdollisuus osallistua Punaisen Ristin Riihimäen osaston järjestämään hätäapukeräykseen Ukrainan konfliktin uhrien auttamiseksi sekä tavata vapaaehtoisia.

Tutustu tarkemmin tapahtumaviikon ohjelmaan SPR:n verkkosivuilla.

Viikon ohjelma

MA 21.3.2022

Klo 13–15 Avoimet ovet Punaisen Ristin Riihimäen toimistolla (Keskuskatu 1)

  • SPR:n toiminnan ja vapaaehtoistyön esittelyä kahvitarjoilun lomassa

Klo 17–19 Naisten klubi (Keskuskatu 1)

  • Punaisen Ristin monikulttuurisuusosasto järjestää kahvittelua ja naisten juttuja, uusiin ihmisiin tutustumista

TI 22.3.2022

Klo 17–19 Ruoka-ilta (Harjunrinteen koulu, opetuskeittiö, Kalevankatu 3)

  • Ruoka-ilta tarjoaa kiinalaisia makuja yhdessä valmistaen. Materiaalimaksu 5 e kerätään paikan päällä. Ilmoittautuminen 20.3. mennessä 044 5002380/ sinispaajanen@gmail.com.

Klo 18–20 Nuorten ilta (Nuorisotila Monari, Uudenmaankatu 1)

  • Toiminnallista ohjelmaa viikon teemaan liittyen. Vetäjinä Punaisen Ristin Riihimäen osaston vapaaehtoiset ja Riihimäen nuorisopalveluiden ohjaajat

KE 23.3.2022

Klo 13–15 Pelirasti (Punaisen Ristin tila, Keskuskatu 1)

  • Punaisen Ristin ystävätoimikunnan järjestää lauta-ja korttipelien pelaamista, keskustelua ja kahvitarjoilua

TO 24.3.2022

Klo 15–19.30 Suomi-kahvila (Riksula, Eteläinen Asemakatu 2)

  • Kaikille avoimessa Punaisen Ristin Suomi-kahvilassa opetellaan suomen kieltä rennosti jutellen yhdessä kantaväestön ja maahanmuuttajien kesken

PE 25.3.2022

Klo 19–20 Fathi Ahmed Stand up show (Ö-talo, Öllerinkatu 9)

  • Tule nauttimaan ja nauramaan! Liput 15e/10e, lippuvaraukset olli@vihreatalo tai ovelta

LA 26.3.2022

Klo 19 Monikulttuurinen päätösjuhla ja livemusiikkia MA Rouf (Ö-talo, Öllerinkatu 9)

  • Ö-talon ja Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden järjestämä tilaisuus on ikärajaton ja kaikille avoin. Tarjolla on musiikkia ja pientä purtavaa. MA Rouf -kokoonpanon musiikissa kurdilainen sufi-perinne kohtaa pohjoismaalaiset tunnelmat mutkattomasti kuin kaksi ystävää toisensa. Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

Rasismin vastaisen viikon aikana on mahdollisuus osallistua yhteisötaideteoksen tekemiseen. Yhteisöteokseen osallistutaan askartelemalla yksinkertainen lintu-origami paperista. Lapset voivat osallistua värittämällä lintukuvia. Vapautta symboloivan lintuteoksen teemana on ”Samanlaisia, mutta erilaisia – vapaa ennakkoluuloista kuin taivaan lintu”. Taidetarvikkeet ovat tarjolla Riksulassa ma–pe klo 9–15. Viikon päätteeksi linnut kootaan yhteiseksi teokseksi, joka asetetaan esille Riksulaan.