Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Varas vei sateenkaarilippuja Riihimäellä

30.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin sateenkaarilipuista kaksi on varastettu. Lasinpuhaltaja-patsaan ja Granitin aukion lippujen puuttuminen havaittiin keskiviikkoaamuna 30.6. Riihimäen kaupunki tekee asiasta rikosilmoituksen.

Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä kaupungin kulttuuripalveluihin tai ilmoittamaan havainnosta poliisille osoitteessa poliisi.fi/nettivinkki. Nettivinkin voi jättää myös nimettömänä.

”Ensi vuotta varten hankitaan uudet liput, ja jatkossa ne otetaan yöksi talteen. Liputuksella viestitään sitä, että yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille”, sanoo vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

Pride-viikkoa 28.6. – 4.7.2021 juhlistava sateenkaarilippu liehuu vielä Vesilinnassa. Kansalaiskeräyksellä rahoitettua Suomen suurinta, lähes 11-metristä sateenkaarilippua ei tänä vuonna nostettu salkoon, koska sille tarkoitettu kauppakeskus Merkoksen lipputanko vaurioitui myrskyssä.

Yksityisille ja yrityksille tarkoitetut lainattavat sateenkaariliput kaupunginkirjastossa loppuivat jo ensimmäisenä lainauspäivänä. Lainattavat liput lahjoitti kaupungille muotitaiteilija Justus Kantakoski.

Lue myös:

Riihimäen kaupunki liputtaa Pride-viikolla (julkaistu 24.6.)

Lisätietoja:
Anna Vesen, vastaava kulttuurituottaja, puh. 040 330 4701