Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille järjestetään koulutus

14.9.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Riihimäen seudun valikkoryhmä järjestää syyskuussa koulutuksen vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

Koulutukseen osallistuminen on ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. Koulutusiltaan voivat osallistua kaikki, jotka haluavat lisätietoa vapaaehtoisena toimimisesta ja vapaaehtoistyön eri toimintamuodoista.

- valikkoryhmän puheenjohtaja Reija Lumivuokko.

Vapaaehtoistyön peruskoulutus järjestetään tiistai-iltana syyskuussa. Vastaavanlainen koulutus järjestettiin edellisen kerran helmikuussa.

Koulutukseen voi osallistua joko etäyhteydellä tai paikan päällä Riihimäen uudessa kylätalossa. Vallitsevan koronatilanteen niin edellyttäessä koulutus järjestetään kokonaan etäyhteyksillä.

Helmikuussa järjestetyssä koulutuksessa oli mukavasti osallistujia. Osa kiinnostuneista jätti kuitenkin osallistumatta, koska etänä osallistuminen ei tuntunut mielekkäältä tai digitaidot olivat puutteelliset. Tämän vuoksi toivomme, että voisimme syyskuun koulutuksessa tarjota mahdollisuuden myös perinteiseen kasvotusten tapahtuvaan kohtaamiseen.

- toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko

Korona-aika on hiljentänyt osan vapaaehtoistoiminnasta, mutta vapaaehtoistyön tarve ei ole vähentynyt. Mukaan kaivataan uusi vapaaehtoisia. Jokaiselle löytyy varmasti jotain sopivaa merkityksellistä tekemistä. Keskeistä kaikissa vapaaehtoistyön toimintamuodoissa on kohdatuksi tuleminen tai sen mahdollistaminen avustavalla työllä.

Kevään koulutuksesta poiketen järjestämme tällä kertaa vain yhden peruskoulutusillan. Lisäksi tarjolla on täsmäkoulutusiltoja esimerkiksi lasten ja nuorten sekä ikääntyneiden kanssa toimimisesta kiinnostuneille. Nämä illat sijoittuvat lokakuun alkupuolelle. Tarkemmat ajankohdat kerrotaan yhteisessä koulutusillassa.

- Reija Lumivuokko

Valikkoryhmä on verkosto, jossa on mukana vapaaehtoistyötä koordinoivia paikallisia toimijoita.

Vapaaehtoistyön koulutuksen järjestämisestä vastaavat Riihimäen kaupungin perhesosiaalityö ja toimintakykyä tukevat senioripalvelut, Lopen kunnan vanhuspalvelut, Riihimäen seurakunta, Hausjärven seurakunta, Riihimäen Seudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry, Kotokartanosäätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto Hämeen piiri, Riihimäen Kehitysvammatuki Ry, SPR Riihimäen osasto, Riihimäen VPK, Riihimäen Martat, Kanta-Hämeen Muistiyhdistys Ry. ja Hyvinkään Nuoriasuntoyhdistys Ry:n Wörtti-hanke.

Koulutus järjestetään 21. syyskuuta klo 17–20. Lisätietoa ja ilmoittautumiset 19.9. mennessä

Lisätiedot

Reija Lumivuokko, toiminnanohjaaja, vapaaehtoistyö, p. 040 6477112​