Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vantaanjoen vedenpinta on korkealla

21.4.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Peltosaari Vantaanjoki Ympäristö ja luonto

Vantaanjoen pinnan korkeudessa on viimepäivinä tapahtunut isoja korkeusvaihteluita Riihimäellä.

Tiistain ja keskiviikon erityisen lämmin sää nopeutti huomattavasti jäljellä olevan lumen sulamista, jolloin vedenpinta joessa nousi selvästi aiemmasta.

Riihimäen kohdalla Vantaanjoki kävi viime yönä korkeimmillaan tänä keväänä. Vedenpinta on nyt laskenut ja Riihimäen kaupunki seuraa vedenkorkeuden vaihtelua tiiviisti.

Uudenmaan ELY-keskuksen mukaan viime yö oli ennusteita jonkin verran lämpimämpi ja torstain päivälämpötilat ovat edelleenkin melko korkeita. Vedenpintojen arvioidaan nousevan vielä jonkin verran ja vesistömalliennusteiden mukaan jokien tulvahuippu osuu perjantaille. Lauantaina sää viilenee jonkin verran, jolloin tulvan pitäisi kääntyä hitaaseen laskuun.

Riihimäen kaupunki seuraa Vantaanjoen tilannetta ja pyrkii varmistamaan veden virtauksen kaupungin alueella Vantaanjoen silloissa.

Kiinteistön omistajan on hyvä seurata oman kiinteistön lähettyvillä olevaa tilannetta ja ryhtyä tarvittaessa suojaaviin toimiin. Tulvariski on Riihimäellä suurimmillaan vanhassa Peltosaaressa ja Peltosaaren itäosissa.

Lisätietoja tulvaan varautumisesta löydät täältä.