Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vanhustenviikko on täynnä ohjelmaa Riihimäellä

29.9.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään 3.–10. lokakuuta teemalla: Luonto antaa voimaa. Riihimäellä järjestetään pitkin Vanhustenviikkoa monenlaista ohjelmaa eri toimipisteissä.

“Tarjolla on ulko- ja sisätapahtumia. On luentoa, lähiluontokohteiden esittelyä ja apuvälinenäyttelyä. Viikko starttaa käyntiin maanantaina 4. lokakuuta Riihimäen kaupungin uudessa kohtaamispaikassa Riksulassa. Toiveena on saada viikon aikana mahdollisimman paljon senioreita tutustumaan luonnon tarjoamiin moninaisiin mahdollisuuksiin”, toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko sanoo.

Viikon ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Inkilänhovi Ry, Kotokartanosäätiö, Riihimäen kaupunki, kansalaisopisto ja terveyskeskus sekä vanhusneuvosto. Järjestäjät ovat haastaneet mukaan keskustan yrittäjiä mukaan Vanhustenviikon juhlintaan. Yrittäjiä on kannustettu tekemään viikolle iäkkäille suunnattuja tarjouksia.

Vanhustenviikon torstaille 7. lokakuuta osuu myös valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka on osa Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaa. Riihimäki on mukana kampanjassa ja haastaa kaikki kaupunkilaiset ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Jos lähipiiristä ei löydy sopivaa iäkästä henkilöä, niin voi ottaa yhteyttä Reija Lumivuokkoon.

“Osana Vanhustenviikkoa järjestetään maanantaina 4. lokakuuta klo 17–20 Riksulassa vapaaehtoistoiminnan teemailta. Ilta on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vapaaehtoistyötä ikääntyneiden hyväksi. Esimerkiksi ulkoilukaverina toimimiseen tarjotaan illan aikana hyvät eväät. Vapaaehtoisten tekemällä työllä on suuri merkitys etenkin ennaltaehkäisevässä seniorityössä. Kaipaamme toimintaamme mukaan uusia vapaaehtoisia. Teemailta on maksuton, eikä velvoita mihinkään. Ilmoittautua voi vielä tämän viikon ajan”, kannustaa Reija Lumivuokko.

Teemaillan järjestämisessä on kaupungin toimintakykyä tukevien senioripalveluiden lisäksi mukana Kanta-Hämeen Muistiyhdistys, Kotokartanosäätiö, Riihimäen seurakunta ja SPR.

Vanhustenviikon ohjelma

  • Ma 4.10. klo 9–15 Vanhustenviikon käynnistys, Riksula (Eteläinen Asemakatu 2) ja klo 17–20 teemailta ikääntyneiden kanssa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, Riksula
  • Ti 5.10. klo 12–15 Apuvälinenäyttely, Riksula ja klo 13 Ehtoolliskirkko, Keskuskirkko
  • Ke 6.10. klo 12–15 Granitilla tapahtuu: Monipuolista tutustumista luonnossa liikkumiseen ja luonnosta nauttimiseen, Granitin aukio ja klo 14.30–15.30 Luonnosta hyvinvointia – luento, Kansalaisopisto
  • To 7.10. klo 12–15 Lähiluonto tutuksi: Riihimäen luontokohteiden esittelyä, Seniorikulma (Hämeenkatu 9–15 tila 8) ja Metsä keskellä kaupunkia: Tunnista puulajeja ja osallistu arvontaan, Itsenäisyydenpuisto (Puistikko 9)