Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vammaisneuvosto myönsi esteettömyyskunniakirjan Riihimäen Teatterille

24.2.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Kulttuuri

Riihimäen kaupungin vammaisneuvosto valitsi vuoden 2021 esteettömyyskunniakirjan saajaksi Riihimäen Teatterin.

Kunniakirja myönnetään vuosittain toimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kaikille esteetöntä ja saavutettavaa Riihimäkeä. Käytäntö aloitettiin viime vuonna ja silloin kunniakirja myönnettiin Riihimäen kaupungin senioripuistoilutoiminnalle.

Kunniakirjan luovutti 23.2.2022 vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila ja sen vastaanottivat Riihimäen Teatteri Oy:n hallintopäällikkö Sanni Naukkarinen ja asiakaspalveluvastaava Kirsi Ilmarinen.

”Teatterin tiloissa on panostettu esteettömyyteen. Teatterin kotisivut ovat selkeät ja niiltä on helppo löytää vastauksia kysymyksiin. Erityisen suuri merkitys vammaisille henkilöille on sillä, että henkilökohtainen avustaja pääsee teatterin esityksiin maksutta. Lisäksi teatterin henkilökunnan asenne on ystävällinen ja avulias”, vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila kertoo valinnan perusteista.

Riihimäen Teatterin hallintopäällikkö Sanni Naukkarisen mukaan teatteri on hyvillään huomionosoituksesta, mutta samalla esteettömyyden huomioimisessa on vielä paljon kehitettävää.

”Esteettömien ratkaisujen löytäminen ja tekeminen vanhoihin rakenteisiin ei ole aina yksinkertaista ja se vaatii resursseja. Esteettömyys on teatterin toiminnassa tärkeässä roolissa ja pienin askelin asioita kuitenkin jatkuvasti parannetaan.”

Riihimäen Teatteri on mukana myös Kaikukortti-toiminnassa, jolla tuetaan taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Maksuttomat pääsyliput Riihimäen Teatterin esityksiin ovat olleet suosittuja ja toiminta jatkuu edelleen. Kaiku-kortti lisää osaltaan Riihimäen Teatterin saavutettavuutta.