Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valtuusto palautti hallintosäännön 2021–2025 uudelleen valmisteluun

8.3.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina 8. maaliskuuta esitystä uudeksi hallintosäännöksi valtuustokaudelle 2021–2025. Hallintosäännössä esitettiin muutoksia esimerkiksi lautakuntien kokoonpanoon ja lautakuntajakoon, kaavoitusasioiden käsittelyyn ja nuorisovaltuustoon rooliin.

Käsittelyn aikana valtuutettu Eija Aittola (kok) teki esityksen hallintosäännön palauttamisesta uudelleen valmisteluun. Aittolan esitystä kannattivat valtuutetut Marja Tarkkonen (kok), Jari Heikkinen (ps) ja Kari Majaranta (kok). Valtuusto äänesti asiasta ja päätti äänin 22-21 palauttaa hallintosäännön uudelleen valmisteluun.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan hallintosäännön kokouksessaan 1. maaliskuuta. Hallintosääntöä on uudistettu Riihimäellä virkamiesten ja poliittisten päättäjien yhteistyönä. Työryhmässä on ollut mukana edustaja ja varaedustaja kaikista valtuustoryhmistä. Kuntalaki ja hallintosääntö ohjaavat kunnallista päätöksentekoa. Hallintosäännöllä valtuusto voi siirtää päätös- ja toimivaltaa esimerkiksi kaupungin muille toimielimille.