Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valojen Talot tarjoaa taidetta ja työpajoja

10.11.2022 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri Lapsen oikeuksien viikko

Riihimäen taidekoulun ja kansalaisopiston vuosittainen tapahtuma Valojen Talot järjestetään sunnuntaina 20. marraskuuta kello 14.00–19.00 Lapsen oikeuksien viikolla. Tapahtuman teema on oikeus taiteen kokemiseen, ja se kerää yhteen taiteen perusopetuksen toimijoita.

Tapahtuma alkaa Kalevantalon auditoriossa kello 14.00 paneelikeskustelulla, jossa käsitellään taiteen perusopetusta ja Voimalan tulevaisuutta. Keskustelemassa ovat kaupunginjohtaja Jouni Eho, elinvoimajohtaja Mika Herpiö, sivistyksen ja osaamisen lautakunnan puheenjohtaja Minna Belik ja taiteen perusopetuksen toiminnanjohtaja Viivi Seirala. Keskustelun vetää Riihimäen kaupungin vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

”Tapahtumassa osallistujat pääsevät nauttimaan upeista tanssi- ja musiikkiesityksistä, pipari- ja glögitarjoiluista, runoudesta, työpajoista ja työnäytöksistä sekä taidekoulun oppilaiden myyjäisistä ja taidenäyttelystä”, Riihimäen taidekoulun vs. johtava opettaja Tiia Maria Asikainen kertoo.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahdessa talossa, kansalaisopistolla ja Kalevantalolla.

Taiteilija Alexander Reichsteinin valoinstallaatio “Elon puu” on koettavissa kello 18.00 alkaen Kalevantalon sisäpihalla. Teos on esillä 5. joulukuuta asti.

”Reichstein on tuottelias taiteilija, joka on 1980-luvulta asti luonut lapsille ja aikuisille tapahtumia, kirjoja, näyttelyitä ja installaatioita. Hänet on palkittu muun muassa valtion lastenkulttuuripalkinnolla ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla”.

Tapahtumassa ovat mukana myös Riihimäen musiikkiopisto, Riihimäen Nuorisoteatteri, Studio Dance Art, Studio Dance & Joy ja Etelä-Hämeen tanssiopisto.

Aika: Sunnuntai 20. marraskuuta kello 14.00–19.00

Paikka: Kalevantalo (Kalevantie 5–11) ja kansalaisopisto (Puistikko 5)

Tapahtumaan on vapaa pääsy.