Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uusia esteettömiä senioripenkkejä Riihimäelle

2.7.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Uusien esteettömien eli niin sanottujen senioripenkkien asennus on aloitettu tällä viikolla. Katukuvaan on tulossa 45 kappaletta uusia kiintopenkkejä, joista 15 on saatu lahjoituksena Kotokartanosäätiöltä. Säätiö on toiminut Riihimäellä 50 vuotta ja juhlavuotensa nimissä säätiö haluaa muistaa ikääntyneitä ja mahdollistaa näin turvallista liikkumista lähiympäristössä.

”Lenkille on hyvä lähteä, kun tietää, että levähdyspaikkoja on matkan varrella”, toteaa toiminnanjohtaja Raija Sinimaa.

Penkkien sijoitussuunnittelu on tehty yhteistyössä Riihimäen kaupungin sosiaalipalveluiden ja Kotokartanosäätiön Leppoisan tahdin lenkkiryhmien sekä aiemmin tulleet toiveet huomioiden. Kotokartanosäätiön 50 vuotta juhlavuoden penkit tulevat Suokylään, Otsolaan ja Hirsimäkeen ja kaupungin 30 penkkiä sijoittuvat Peltosaareen sekä pääväylien kevyen liikenteen väylille.

Hankitut penkit ovat samanlaisia kuin vuonna 2019 asennetut esteettömät penkit, joita tuolloin asennettiin 20 kappaletta Sipusaareen ja Atomin läheisyyteen. Esteettömät penkit on tarkoitettu erityisesti ikäihmisille ja muille liikuntarajoitteisille. Penkkien istuinkorkeus on normaalia puistonpenkkiä korkeampi ja käsinojat ovat tukevat, joten istuutuminen ja penkiltä ylös nousu sujuu helpommin. Kestävien teräspenkkien päädyt on maalattu oranssilla, jotta penkit erottuvat hyvin ympäristöstään.

Riihimäen kaupungin teknisen palvelukeskuksen, sosiaalipalveluiden ja Kotokartanosäätion yhteistyön yhtenä tavoitteena on mahdollistaa ikäihmisten itsenäistä ulkoilua ja asiointia tarjoamalla levähdyspaikkoja tarvittaviin paikkoihin.

”Aiemmat esteettömät penkit otettiin innostuneesti vastaan ja senioreilta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Tarve lisäpenkeille on kuitenkin ollut ilmeinen”, kertoo vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Esteettömien penkkien sijainnit Riihimäellä