Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uusi muraaliteos Riihimäelle

24.5.2023 Tiedotteet Koe ja näe Keskusta Rakentaminen Taide

Riihimäelle on pian valmistumassa uusi kolmiosainen muraaliteos. Muraalin kaksi osaa tulee V. I. Oksasen kadun ja Muuntajankadun välisen puistoraitin tukimuureihin ja kolmas osa Patastenmäen sillan viereiseen betonitukimuuriin.

Jos säät suosivat maalausta, muraali valmistuu viimeistään ensi viikon aikana eli touko-kesäkuun vaihteessa.

Muraalin maalaa Timo Rantanen

Kaupunki tilasi seinämaalauksen taiteilija Timo Rantaselta vuonna 2022 samassa yhteydessä kun V. I. Oksasen kadun ja Muuntajankadun välinen puistoraitti uusittiin.

Timo Rantanen (s.1988) on pääosin maalaukseen keskittynyt taiteilija, ja hän on valmistunut kuva-artesaaniksi Raahessa vuonna 2013. Rantanen opiskelee tällä hetkellä kuvataiteilijaksi Lappeenrannassa. Rantasen teoksissa on viime aikoina vallinnut abstrakti ja ekspressiivinen toteutustapa.

”Teoksissa lähtökohtana on useasti jonkin selkeästi esittävän asian sijaan värit, muodot ja niiden yhteisharmonia. Minua kiinnostavat värien tunneperäiset aistimukset sekä eri värisävyjen keskinäinen keskustelu”, Rantanen kertoo.

Maalauksissa Rantanen tulkitsee visuaalisesti abstraktilla otteellaan Riihimäen kaupungin muotoja sekä paikallisesti tunnettuja ilmiöitä.

Muraali elävöittää ja luo paikan omaleimaisuutta

”Uskon, että muraali puhuttaa ja elävöittää ympäristöään vielä pitkään”, kertoo kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Tukimuurien maalaukset hankittiin ostopalveluna paikalliselta Canstore Oy:ltä.

”Kuva-artesaani Timo Rantanen valikoitui luonnosvaiheeseen melko helposti, koska hän oli saanut jo todella hyvää palautetta mm. Peltosaaren Tietäjä-sähkönjakokaapista ja herättänyt näin myös laajemmin kiinnostusta. Timon värien käyttö ja abstrakti lähestyminen sopii mielestäni erittäin hyvin tähän ympäristöön, jossa kävelyraitti kulkee vehreän luonnon lomitse kohti asuinalueita”, kertoo tilaustyön tuottaja Tomi Hänninen Canstore Oy:stä.

Taiteilijavalinnan ja maalausten luonnokset hyväksyi Riihimäen moniammatillinen taidetyöryhmä Rita.