Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uimalassa vieraili kesällä yli 30 000 asiakasta

11.8.2021 Tiedotteet

Riihimäen maauimalassa vieraili kaudella 2021 noin 31 000 ihmistä. Kausi alkoi 31. toukokuuta ja päättyi 8. elokuuta.

”Vaikka kesä oli lämmin, jopa helteinen, meillä ei ollut yhtään yli tuhannen asiakkaan päivää. Tähän vaikutti sekä koronapandemia rajoituksineen että heinäkuun alkuun kestänyt uimahallin kuntosalin ja saunojen sulku”, liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsi sanoo.

Koronasta huolimatta maauimalassa päästiin lähelle normaalikesien kävijämääriä. Uimalassa vierailee kesäisin noin 35 000 ihmistä. Uimalan päiväkohtainen kävijäennätys on vuodelta 2019, jolloin yhden päivän aikana uimalassa kävi noin 1 300 asiakasta. Tänä suvena päiväkohtaiset asiakasmäärät vaihtelivat 66–887 välillä.

Koronarajoitusten vuoksi uimalassa järjestettiin vesijumppaa ja ryhmäliikuntaa vain muutamia kertoja. Kesäuimakoulut ja erityisuimakoulut pidettiin uimahallin tiloissa. Lisäksi uimalamaksulla alle kouluikäiset pystyivät hyödyntämään uimahallin katolla sijaitsevaa liikennepuistoa.

Uimalassa oli tänä kesänä käytössä ensimmäistä kertaa allaspeitteet. Niiden ansiosta luvattomat yöuinnit vähenivät ja altaat pysyivät aiempaa siistimpinä. Mahdollinen energiansäästö selviää myöhemmin.

Riihimäen uimahalli avautuu 16. elokuuta klo 6.

Lisätiedot: Markus Rantsi, vs. liikunta- ja hyvinvointipäällikkö, puh: 040 485 4605