Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uimahallin peruskorjaus alkanee ensi kesänä

30.9.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta

Riihimäen kaupunginhallitus käsittelee 4. lokakuuta Riihimäen uimahallin peruskorjauksen tarvesuunnitelmaa. Alustavan aikataulun mukaan uimahallin kunnostus aloitetaan ensi vuoden kesällä, kun talvikausi päättyy.

Kunnostuksessa uusitaan muun muassa uimahallin tekniikkaa, pintarakenteita ja valaistusta. Tekniset uudistustyöt tehdään muun muassa ilmanvaihtojärjestelmiin, kemikaalitiloihin ja rakennusautomaatioon. Mahdollisesti myös leikki- ja liikuntavälineitä lisätään, jotta halli toimisi entistä monipuolisemmin ja vastaisi paremmin käyttäjien tarpeisiin.

Uimahallin betonirakenteet ovat hyväkuntoiset eivätkä ne vaadi kunnostusta. Uima-altaiden määrää ei lisätä kunnostuksessa.

“Tarveselvityksen yhteydessä kysyttiin kaupunkilaisten toiveita uimahallin uudistuksista. Vastauksissa korostuivat muun muassa esteettömät ratkaisut sekä mahdollisuus saada erillinen pukuhuone, jota asiakas voi käyttää yhdessä saattajan kanssa. Kyselyn vastaukset huomioidaan uimahallin kunnostuksen yhteydessä”, kaupungininsinööri Toni Haapakoski sanoo.

Uimahallin peruskorjauksen suunnittelun yhteydessä käynnistyy maauimalan peruskorjauksen suunnittelu. Maauimalan kunnostus aiotaan aloittaa sen jälkeen, kun uimahalli on kunnostettu. Kunnostustöihin on varattu investointiohjelmassa 13,1 miljoonaa euroa, josta uimahallin osuus on noin 10 miljoonaa euroa. Kustannusarvio tarkentuu, kun korjaustöiden suunnittelu etenee.

Alustavan aikataulun mukaan uimahallin kunnostus aloitetaan kesäkaudella 2022 ja korjaustyöt kestävät vuoden 2023 loppuun. Uimahalli on suljettu peruskunnostuksen ajan.

Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy uimahallin peruskorjauksen tarvesuunnitelman, Riihimäen kaupungin tilakeskus aloittaa uimahallin peruskorjauksen hankesuunnittelun. Hankkeen jatkosuunnittelun kustannusarvio kytkeytyy uimahallin ja maauimalan yhteiseen kustannusarvioon, joka on hyväksytty investointiohjelmassa.

Hankesuunnittelua seuraavat peruskorjauksen suunnittelun kilpailutus, peruskorjauksen suunnittelu, urakkakilpailutukset ja peruskunnostuksen toteutus.

Riihimäen uimahalli on valmistunut vuonna 1979 ja sen on suunnitellut arkkitehti Osmo Lappo. Hallissa on seitsemän erilistä allasta ja sen tilaratkaisut ovat alkuperäiset, vuodelta 1979. Peruskunnostuksessa kunnioitetaan rakennuksen arkkitehtonisia arvoja. Riihimäen uimahallissa käy vuosittain noin 180 000 asiakasta.

Lisätiedot
Toni Haapakoski, kaupungininsinööri, p. 050 560 8026