Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömyys on vähentynyt Riihimäellä

2.5.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Työllisyyspalvelut

Riihimäellä työttömien määrä on vähentynyt vuodessa 22 prosenttia. Kuluvan vuoden maaliskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli, mukaan luettuna lomautetut, 1650. Maaliskuussa 2021 työttömiä oli 2112. Työttömyysprosentti on jatkanut laskuaan myös lyhyemmällä aikavälillä.

Työpaikkojen määrä on Riihimäellä ja Hämeessä lisääntynyt

Riihimäellä avoimia työpaikkoja oli maaliskuun lopussa 980, kun viime vuonna samaan aikaan luku oli 446 – kasvua on tapahtunut 120 prosenttia.

Sama kasvutrendi näkyy myös koko Hämeen alueella, sillä vuoden 2022 maaliskuussa julkiseen työnvälitykseen ilmoitettiin 7668 uutta avointa työpaikkaa. Tämä on 3165 enemmän (70 %) kuin vuotta aiemmin. Samanaikaisesti työpaikkoja täytettiin selvästi edellisvuosia enemmän. Kysyntä kasvoi monilla aloilla; vuositasolla eniten toimisto- ja laitossiivoojista, myyjistä, talonrakentajista, rahdinkäsittelijöistä ja varastotyöntekijöistä, tarjoilijoista, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöistä ja avustavista keittiötyöntekijöistä.

Hämeessä nuorten työttömyys vähentynyt eniten

Työttömyys koko Hämeen alueella on vähentynyt kaikissa ikäryhmissä lukuun ottamatta yli 64-vuotiaita. Työttömyyden lasku oli nopeinta nuorimmissa ikäryhmissä. Nuoria alle 25­vuotiaita oli maaliskuun lopussa työttömänä 1820, mikä on 1146 vähemmän (­38,6 %) kuin vuosi sitten.

Työttömyyden lasku Hämeessä vuositasolla oli hieman alkuvuotta nopeampaa johtuen myös siitä, että vuosi sitten koronasta johtuvat rajoitustoimenpiteet lisäsivät työttömyyttä erityisesti lomautuksina.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyysraportista.