Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömyys jatkoi laskuaan Riihimäellä

25.10.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Työttömyys Työllisyys

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuussa Riihimäellä 8,6 prosenttia. Osuus laski elokuusta 0,3 prosenttia. Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta laski elokuuhun verrattuna myös 0,3 prosenttia ja oli syyskuussa 7,5 prosenttia.

Työttömiä oli Riihimäellä syyskuussa 1164 henkilöä, mikä on 45 vähemmän kuin elokuussa. Riihimäen seudulla työttömien määrä laski elokuusta 72 henkilöllä ja oli syyskuussa 1577 henkilöä.

Lomautettuja Riihimäellä oli syyskuussa 45 henkilöä, eli neljä enemmän kuin elokuussa. Riihimäen seudulla lomautettuja oli syyskuussa 68, mikä on kuusi henkilöä vähemmän kuin elokuussa.

Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli syyskuussa 397 henkilöä, eli 11 vähemmän kuin elokuussa. Riihimäen seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä väheni elokuuhun verrattuna 20 henkilöllä ja oli syyskuussa 561 henkilöä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä ja lomautettuja oli Riihimäellä syyskuussa 143 henkilöä, eli yhdeksän vähemmän kuin elokuussa. Työttömien ja lomautettujen osuus kyseisessä ryhmässä oli syyskuussa 11,3 prosenttia, joten laskua elokuun lukemista oli 0,7 prosenttia. Riihimäen seudulla kyseisessä ryhmässä oli työttömiä ja lomautettuja syyskuussa 170 henkilöä eli 9,9 prosenttia. Laskua elokuun tilanteesta oli 20 henkilöä ja 1,2 prosenttia.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys väheni Riihimäellä ja Riihimäen seudulla kaikilla mittareilla.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen ja TEM:n työllisyyskatsauksesta.