Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömyys jatkoi kasvuaan Riihimäellä

28.1.2021 Tiedotteet

Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa 11,6 prosenttia. Työttömänä oli 1581 henkilöä. Kasvua marraskuun tilanteesta oli 1,4 prosenttia ja 193 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi joulukuussa 3,6 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita oli 483 enemmän. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Koronavirukseen liittyvät rajoitustoimet ja pitkittynyt epävarmuus näkyy työttömyyden kehityksessä. Työttömyyden kasvun taustalla joulukuussa vaikuttaa lisäksi jokavuotinen ilmiö, joka johtuu eräiden ammatillisten koulujen päättymisestä, lomautusten kasvusta ja määräaikaisten työsuhteiden tavanomaista yleisemmästä päättymisestä joulukuun aikana.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäellä oli joulukuun lopussa 266 henkilöä. Kasvua marraskuuhun verrattuna oli 82 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 210 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta kasvoi marraskuuhun verrattuna 3,1 prosenttia ja oli joulukuussa 18 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 6,2 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli joulukuun lopussa 310 henkilöä, mikä on 38 henkilöä enemmän kuin marraskuun lopussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 171 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäellä oli joulukuun lopussa 225 kappaletta. Laskua marraskuun tilanteeseen verrattuna oli 25 työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 31 työpaikkaa.

Työttömyys kasvoi myös Riihimäen seudulla

Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa 10,2 prosenttia. Työttömänä oli 2148 henkilöä. Marraskuuhun verrattuna työttömyys kasvoi 1,4 prosenttia, ja työttömiä oli 279 henkilöä enemmän. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi joulukuussa 3,2 prosenttia ja työttömänä oli 651 henkilöä enemmän.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäen seudulla oli joulukuun lopussa 380 henkilöä. Kasvua marraskuuhun verrattuna oli 122 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 264 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta kasvoi marraskuun tilanteeseen verrattuna 2,7 prosenttia ja oli joulukuun lopussa 16 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 5,2 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäen seudulla oli joulukuun lopussa 402 henkilöä eli 54 henkilöä enemmän kuin marraskuussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 216 henkilöllä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäen seudulla oli joulukuun lopussa 266 kappaletta. Laskua marraskuun tilanteeseen verrattuna oli kahdeksan työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 41 työpaikkaa.