Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömyys edelleen laskussa Riihimäellä

20.9.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Työllisyys Työttömyys

Työttömien osuus työvoimasta oli elokuussa Riihimäellä 8,9 prosenttia. Osuus laski heinäkuusta 1,2 prosenttia. Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta laski heinäkuuhun verrattuna 1,1 prosenttia ja oli elokuussa 7,8 prosenttia.

Työttömiä oli Riihimäellä elokuussa 1209 henkilöä, mikä on 155 vähemmän kuin heinäkuussa. Riihimäen seudulla työttömien määrä laski heinäkuusta 218 henkilöllä ja oli elokuussa 1649 henkilöä.

Lomautettuja Riihimäellä oli elokuussa 41 henkilöä, eli 12 vähemmän kuin heinäkuussa. Riihimäen seudulla lomautettuja oli elokuussa 74, mikä on 26 henkilöä vähemmän kuin heinäkuussa.

Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli elokuussa 408 henkilöä, eli 20 vähemmän kuin heinäkuussa. Riihimäen seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä väheni heinäkuuhun verrattuna 23 henkilöllä ja oli elokuussa 581 henkilöä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä ja lomautettuja oli Riihimäellä elokuussa 152 henkilöä, eli 29 vähemmän kuin heinäkuussa. Työttömien ja lomautettujen osuus kyseisessä ryhmässä oli elokuussa 12 prosenttia, joten laskua heinäkuun lukemista oli 2,3 prosenttia. Riihimäen seudulla kyseisessä ryhmässä oli työttömiä ja lomautettuja 190 henkilöä eli 11,1 prosenttia. Laskua heinäkuun tilanteesta oli 33 henkilöä ja 1,9 prosenttia.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna Riihimäen seudulla oli yhden prosentin kasvu pitkäaikaistyöttömien osuudessa. Muutoin työttömyys väheni Riihimäellä ja Riihimäen seudulla kaikilla mittareilla vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen ja TEM:n työllisyyskatsauksesta.