Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömyyden lasku hidastui Riihimäellä ja Riihimäen seudulla

22.11.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Työllisyyspalvelut

Työttömien osuus työvoimasta oli lokakuussa Riihimäellä 8,5 prosenttia. Osuus laski syyskuusta 0,1 prosenttia. Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta pysyi ennallaan ja oli lokakuussa 7,5 prosenttia.

Työttömiä oli Riihimäellä syyskuussa 1155 henkilöä, mikä on yhdeksän vähemmän kuin syyskuussa. Riihimäen seudulla työttömien määrä laski syyskuusta neljällä henkilöllä ja oli lokakuussa 1573 henkilöä.

Lomautettuja Riihimäellä oli syyskuussa 46 henkilöä, eli yksi enemmän kuin syyskuussa. Riihimäen seudulla lomautettuja oli lokakuussa 76, mikä on kahdeksan henkilöä enemmän kuin syyskuussa.

Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli lokakuussa 391 henkilöä, eli kuusi vähemmän kuin syyskuussa. Riihimäen seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä väheni syyskuuhun verrattuna yhdeksällä henkilöllä ja oli lokakuussa 552 henkilöä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä ja lomautettuja oli Riihimäellä lokakuussa 147 henkilöä, eli neljä enemmän kuin syyskuussa. Työttömien ja lomautettujen osuus kyseisessä ryhmässä oli lokakuussa 11,6 prosenttia, joten syyskuun lukemista oli nousua 0,3 prosenttia. Riihimäen seudulla kyseisessä ryhmässä oli työttömiä ja lomautettuja lokakuussa 174 henkilöä eli 10,2 prosenttia. Nousua syyskuun tilanteesta oli neljä henkilöä ja 0,3 prosenttia.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys väheni Riihimäellä ja Riihimäen seudulla kaikilla mittareilla.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen ja TEM:n työllisyyskatsauksesta.