Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työttömien määrä Riihimäellä laski vuodessa runsaat 10 prosenttia

23.8.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Työllisyyspalvelut

Työttömien työnhakijoiden määrä Riihimäellä väheni vuodessa 12 prosenttia – tämän vuoden heinäkuussa oli 1364 työtöntä työnhakijaa ja vuosi sitten luku oli 1542. Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli tämän vuoden heinäkuussa 10,1 prosenttia. Kesäkuusta työttömien määrä kasvoi Riihimäellä 9 prosenttia. Kasvu on kesäkaudelle tyypillistä kasvua, joka johtuu muun muassa eräiden määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä kesän ajaksi.

Työttömistä kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni heinäkuusta 2021 kaikissa Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa; eniten Riihimäellä (-63 %).

Työttömien kokonaismäärä väheni edellisvuoden heinäkuusta kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa Jokioisia lukuun ottamatta. Kesäkuusta työttömien määrä kasvoi kaikissa kunnissa; eniten Forssassa (10 %), Jokioisilla (10 %) ja Tammelassa (10 %).

Avoimien työpaikkojen määrä Hämeessä lisääntyi hieman viime vuodesta

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä julkiseen työnvälitykseen heinäkuussa 4126. Tämä on 24 enemmän (0,6 %) kuin vuotta aiemmin. Kesäkuuhun verrattuna työpaikkojen määrä tippui 1167:llä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden (1393), muiden työntekijöiden (813) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (657) ryhmissä.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen ja TEM:n työllisyyskatsauksesta.