Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tule mukaan kevyen liikenteen väylän avajaisiin!

26.4.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Liikenne ja kadut

Hikiän ja Riihimäen välisen kevyen liikenteen väylän avajaisia vietetään 7. toukokuuta kello 10–13.

Ohjelmallinen tapahtuma on osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa ja sen järjestäjät kannustavat kaikkia liikkumaan uudella kevyen liikenteen väylällä! Hausjärven kunta ja Riihimäen kaupunki järjestävät tapahtuman yhteistyönä.

Tapahtuman ohjelma:

Hausjärvi

Hikiän Eskon koulu:

  • Eskon koulun vanhempain yhdistys ja Hausjärven kunta tarjoavat grillattua makkaraa, kahvia, mehua sekä Hikiän Marttojen leipomaa pullaa.
  • Hikiän kyläyhdistys esittelee toimintaansa.
  • Liikenneturva opastaa turvalliseen liikkumiseen ja järjestää sääntövisan.
  • Kanta-Hämeen poliisi on paikalla ja osallistujat voivat tutustua poliisiautoon. Mahdollisesti myös polkupyöräpoliisit osallistuvat tapahtumaan.
  • Hausjärven Urheilijat ry on tapahtumassa mukana liikkumassa ja kannustamassa liikuntaan.

Riihimäki

Lempivaaran leirintäalue

  • Matkan varren taukopaikka ja juomapiste. Lempivaaran ravintola on auki.

Peltosaaren urheilukenttä

  • Ohjattu sauvakävely kello 11. Matka: Peltosaaren urheilukenttä–Lempivaara–Peltosaaren urheilukenttä. Ohjaajana Jaana Keinänen Riihiladusta.
  • Ohjattu perhepyöräily kello 11.15. Matka Peltosaaren urheilukenttä–Lempivaara–Peltosaaren urheilukenttä. Ohjaajana Ari Peltopuro Riihiladusta.
  • Juomapiste.

Riihimäki-Hikiä välinen valaistu jalankulku- ja pyöräilyväylä valmistui vuoden 2021 marraskuussa ja sen rakentaminen aloitettiin vuoden 2020 lopulla.

Väylä rakennettiin ELY-keskuksen, Hausjärven kunnan ja Riihimäen kaupungin yhteishankkeena. Riihimäen keskustan ja Hikiän välillä on nyt jatkuva ja yhtenäinen jalankulku- ja pyöräilyväylä, joka parantaa jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta ja helpottaa alueen liikennöintiä. Väylä on pituudeltaan noin viisi kilometriä, josta Riihimäen osuus on yhteensä noin 1,2 kilometriä ja loput sijoittuu Hausjärven kunnan alueelle.

Väylän rakentamisessa edistettiin kestävää kehitystä käyttämällä rakentamisessa uusiomateriaaleja. Riihimäen osuudella rakennekerroksissa käytettiin uusiomateriaaleista betonimursketta, mutta myös kuonasoraa. Noin 200 metriä pitkä kuonasorakoerakenne toteutettiin Fortumin kanssa yhteistyössä.

Myös Hausjärven osuudella käytettiin betonimursketta siihen soveltuvissa kohdissa. Betonimurskeella voidaan saavuttaa jopa luonnonkiveä parempi lopputulos maarakentamisessa. Tutkimuksissa tehtyjen havaintojen perusteella tien maarakennekerrokset, joissa on betonimursketta kantavassa tai jakavassa kerroksessa, saavuttavat 13–15 vuoden jälkeen rakentamisesta noin 15–25 prosenttia suuremman kantavuuden kuin tavallisella kiviaineksella rakennetut maarakennekerrokset. Lisäksi kohteessa käytetty murske pystyy sitomaan jopa puolet sementin valmistuksessa aiheutuneista hiilidioksidipäästöistä.