Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Toisen asteen etäopetuksen tarvetta arvioidaan Riihimäellä pääsiäisen jälkeen

19.3.2021 Tiedotteet

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 18. maaliskuuta koronavirustilannetta ja suositustensa jatkoa epidemian leviämisvaiheessa. Maakunnan tartuntaluvut ovat jatkaneet nousuaan Riihimäen seutua lukuun ottamatta, jossa viikolla 11 on nähty tasaantumista.

Maaliskuun loppuun asti voimassa olevia suosituksia päätettiin jatkaa kattamaan myös koko huhtikuun. Ainoan poikkeuksen tekevät toisen asteen ja peruskoulun yläluokkien etäopetussuositukset. Peruskoulun osalta odotetaan valtioneuvoston kannanottoa, ja toisen asteen etäopetussuositus on voimassa 11. huhtikuuta asti. Pääsiäisen jälkeen tarkastellaan mahdollisuutta siirtyä hybridiopetukseen toisella asteella.

Myös Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevien suosituksia huhtikuun loppuun asti.  Etäopetusta jatketaan Riihimäellä pandemiaryhmän linjauksen mukaisesti lukiolaisten arviointiviikkoa koskevalla poikkeuksella.

Riihimäen kaupunki: Toisen asteen etäopetus jatkuu 11. huhtikuuta asti. Arviointiviikko Riihimäen lukiossa toteutetaan kuitenkin sovellettuna lähiopetuksena eli lukiolaisten kokeet järjestetään lähiopetuksessa. Lukiolaiset saapuvat kokeisiin kahdessa tai kolmessa vuorossa, jolloin koetilanteessa voidaan huolehtia oppilaiden riittävistä turvaväleistä.  Lukion arviointiviikko on viikolla 13.

Riihimäen peruskoulun 6.-9. luokkien etäopetuksen osalta odotetaan valtioneuvoston kannanottoa.

Maakuntaryhmä käsitteli myös lasten ryhmäharrastuksiin liittyviä erityiskysymyksiä ja linjasi, että vuonna 2008 ja nuorempien harrastuksissa suuremmissa liikuntahalleissa on mahdollista harjoitella samaan aikaan useampi, maksimissaan 10 henkilön ryhmä, jos turvavälit kyetään ryhmissä ja ryhmien välillä toteuttamaan hyvin ja ryhmät eivät sekoitu toisiinsa myöskään pukutiloissa ja OKM:n määrittelemiä turvallisen harjoittelun ohjeistuksia pystytään noudattamaan. Tärkeintä on minimoida kontaktit myös näissä tilanteissa.

Riihimäki noudattaa näitä linjauksia. Joissain maakunnissa on ollut myös yli 12-vuotiaiden mahdollista jatkaa ryhmäharrastusta ulkotiloissa, mutta Kanta-Hämeessä tätä ei suositella.

Lisätiedot:

Jarkko Niiranen, sivistysjohtaja, puh: 050 5263175

Kati Hämäläinen-Myllymäki, liikunta- ja hyvinvointipäällikkö, puh: 050 575 7718