Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tervetuloa viettämään superviikonloppua!

8.9.2021 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri Tapahtumat

Tulevana viikonloppuna riittää tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille, sillä vietämme perjantaina 10. syyskuuta Taiteiden yö 2021 -tapahtumaa ja lauantaina, Riihimäki-päivänä, 11. syyskuuta juhlitaan koko kaupungin synttäreitä.

Perjantaina vietetään jo syntymäpäivien etkoja, kun Monarilla juhlitaan Nuorten Etkot -tapahtumaa kello 17–22. Esiintymässä ovat Jarkkis Kujanpää, Soittavat Sonnit, Clockwork, Beyond Autumn ja Costee. Lisäksi paikalla on Rytmirekka ja Walk in -graffitipaja.

Taiteiden yö on järjestetty vuodesta 2016 alkaen, jonka tapahtumajärjestäjinä ovat olleet riihimäkeläiset yritykset, yhdistykset, seurat ja taiteen sekä kulttuurin ammattilaiset ja harrastajat. Tänä vuonnakin on jälleen tarjolla upea kattaus riihimäkeläistä sielunmaisemaa. Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle pääasiassa maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.

Löydät Riihimäen Taiteiden yön ohjelman täältä, Facebookista tapahtumanimellä Taiteiden yö Riihimäki tai voit noutaa paperisen ohjelman Matkakeskuksen Tietotuvasta, avoinna ma–to klo 8–15 sekä pe klo 8–14.30.

Riihimäellä on ilmainen paikallisliikenne sekä Taiteiden yönä että Riihimäki-päivänä. Lisäksi kaupunkipyörien 30 minuutin vuokraukset ovat ilmaisia. Voit ajaa kaupunkipyörällä vaikka monta ilmaista matkaa, kunhan kertavuokrauksen 30 minuutin aikaraja ei ylity.

Riihimäki–päivänä 11. syyskuuta 2021 juhlitaan noin 60-vuotiasta kotikaupunkiamme

Koko perheen kaupunkijuhlan kunniaksi valmistuu kolme uutta taideteosta, luvassa myös musiikkia, tanssia ja jalkapallon huumaa.

Voit kurkistaa Riihimäen arkkitehtuuriin kaupunkikierroksella, Kylätalo avaa ovensa Matkakeskuksessa ja sen uusi nimi paljastetaan samalla. Vieraslajeista ja neuvoja niiden torjumiseen saa kello 16 alkaen Jukka Jalosen puistossa, paikalla opastamassa vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Urheilun ja jalkapallon ystävien kannattaa suunnistaa 13.30 Keskusurheilupuistoon, kun Riihimäen kaupunki kohtaa Riihimäen Palloseuran (RiPS) taustajoukot leikkimielisessä jalkapallo-ottelussa.
Granitin aukiolla kello 14–16 Open Stage tapahtumassa nautitaan paikallisten tanssiopistojen ja musiikkiopiston esityksistä. Jukka Jalosen puistossa puhutaan kello 17 R-kirjaimista ja paikalla on Riihimäen kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen kertomassa kaupungin uudesta visuaalisesta ilmeestä. Puistossa esiintyy RTS Combo.

Lisäksi Riihimäen uimahalliin, Työväentalomuseoon, Riihimäen taidemuseoon, Suomen Metsästysmuseoon ja Suomen lasimuseoon vapaa pääsy.

Päivän päättää Rakas Riksu -konsertti Rautatientorilla kello 18–20. Illan artisteina kuullaan riihimäkeläisiä mutta myös junan tuomia artisteja. Syntymäpäivän juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Jere Penttilä ja illan isäntänä toimii valovoimainen Jukka K.

Suosittelemme maskin käyttöä Rakas Riksu -konsertissa ja muistutamme myös hyvästä käsihygieniasta. Olemme varanneet jaettavaksi maskeja ja alueella on käsidesipisteitä. Älä saavu tapahtumaan sairaana. Tapahtuma-alueen portti suljetaan, kun alueelle on saapunut rajoitusten mukainen määrä yleisöä.

Riihimäki-päivän ohjelma

 • Klo 10–17 Kylätalon avajaiset Matkakeskuksessa. Ohjelmassa trubaduuri Have Eskman, uuden nimen julkistus, neulegrafitia, toiveiden seinä sekä juhlakahvit ja mehutarjoilua.
 • Klo 11 ja 13 Kävelykierros Riihimäen historiaan. Riihimäen stoori pähkinänkuoressa. Olitpa ensimmäistä kertaa kaupungissa tai täällä syntynyt, näyttäytyy tämä tavaton ja tavallinen pikkukaupunki maisteritason kaupunkikierroksen jälkeen täysin uudessa valossa. Oppaana kulttuurihistorioitsija Juho Haavisto. Lähdöt Rautatieasemalta.
 • Klo 13 Jussi Gomanin Uusi alku -taideteoksen paljastus Oravankadun kiertoliittymässä.
 • Klo 13.30 Jalkapallon ystävyysottelu Keskusurheilupuistossa. Mittelössä Riihimäen kaupunki ja Riihimäen Palloseuran (RiPS) taustajoukot.
 • Klo 14–16 Open Stage -tapahtuma. Musiikin- ja tanssintäyteinen iltapäivä Granitin aukiolla.
 • Klo 15 Edwina Goldstonen Riihimäki-muraalin esittely Taidemuseon pihalla.
 • Klo 16 Patrik Korhosen Maija Isola -muraalin esittely Hotelli Seurahuoneen päädyssä.
 • Klo 16 Vieraslajinäyttely Jukka Jalosen puistossa. Vieraslajien torjunnasta kertomassa vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.
 • Klo 17 Riihimäen uuden brändin mukaisen selfiepisteen ja koko kaupungin kohtaamispaikan paljastaminen sekä RTS-combon puistokonsertti Jukka Jalosen puistossa.
 • Klo 18 Rakas Riksu -konsertti. Rautatietorin lavalle nousevat Liisa Akimof, Raisins From the bun (extended), Kielo Kärkkäinen ja Onerva Tikka, Ukulikat, Jiri Nikkinen The Beatles Tribute band, Jukka Perko ja Jukka K.

Muista myös:

 • Klo 10–17 Riihimäen uimahalli, vapaa pääsy.
 • Klo 11–17 Riihimäen taidemuseo, vapaa pääsy.
 • Klo 10–17 Suomen Lasimuseo, vapaa pääsy.
 • Klo 10–17 Suomen Metsästysmuseo, vapaa pääsy.
 • Klo 10–16 Työväentalomuseo, vapaa pääsy.

Lisätiedot

 • Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, p. 040 330 4701
 • Minttu Seppo, tapahtumatuottaja, p. 050 594 0932