Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Taiteiden yöhön ja Riihimäki-päivään etsitään esiintyjiä

24.8.2022 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat Kulttuuri Taide

Riihimäki-päivän keikkakuva, jossa näkyy valkoisia R-ilmapalloja, esiintyjiä lavalla ja yleisöä lavan edessä.
Vuonna 2021 Riihimäki-päivänä vietettiin kaupungin 60-vuotisjuhlia. Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kulttuurisyksy käynnistyy perinteiseen tapaan. Syyskuun toiseen viikonloppuun osuu sekä Taiteiden yö perjantaina 9. syyskuuta että Riihimäki-päivä sunnuntaina 11. syyskuuta.

Taiteiden yössä monipuolista ohjelmaa

Taiteiden yössä paikalliset toimijat tuottavat ohjelmaa kaupunkilaisten iloksi. Taideohjelmaa koostetaan elokuun loppuun asti. Tapahtumia on luvassa illan mittaan eri puolilla kaupunkia. Tähän mennessä on ohjelmaan jo ilmoitettu musiikkia, tanssia, teatteria, performanssia, elokuvaa, taidenäyttelyitä ja valokuvausta. Myös keskusteluja poliittisten puolueiden kanssa pääsee harjoittamaan Granitin aukion iltatapahtumassa. Ohjelma julkaistaan Taiteiden yön Facebook-sivuilla sekä kaupungin verkkosivuilla syyskuun alussa.

Riihimäki-päivänä vapaa pääsy museoihin ja Uimalaan

Riihimäki-päivää juhlistetaan kaupunginmuseon pihalla. Ohjelmassa on tarjolla puheita, kansantanssiesityksiä sekä Riihimäki-Seuran Open stage -tapahtuma, jonne kutsutaan paikallisia osaajia esiintymään. Seura organisoi myös perinteisen köydenvetokilpailun Hyvinkää-Seuran kanssa. Päivän lopuksi tanssitaan vielä Kunnan Pojat -orkesterin tahtiin. Museon pihapiirissä palvelee myös herkkukahvila. Lisäksi ohjelmassa on arkkitehtuurikävelyjä sekä vapaa pääsy museoihin ja Uimalaan. Riihimäki-päivän ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kaupungin verkkosivuilla syyskuun alussa.

Näin pääset mukaan

Jos haluat mukaan Taiteiden yöhön, ota yhteys vastaava kulttuurituottaja Anna Veséniin: anna.vesen@riihimaki.fi, niin saat ilmoittautumislinkin.

Jos haluat esiintymään Riihimäki-päivän Open stage -tilaisuuteen, ota yhteys Riihimäki-Seuran Ville Heikkilään, ville.heikkila@kotikone.fi. Kaikenikäiset nousevat kyvyt ja pitempäänkin jo taitojaan hioneet talentit ovat tervetulleita. Stand up -koomikko, runonlausuja, taikuri tai tulennielijä, muusikko, laulaja tai tanssija, nyt on sinun vuorosi loistaa!