Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Taiteen ja kulttuurin tunnustuspalkinnot Carlos Lievoselle ja Reijo Kurkelalle

2.11.2022 Tiedotteet Koe ja näe Taiteen ja kulttuurin tunnustuspalkinnot Vuoden riihimäkeläinen nuori taiteilija

Elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Mikael Leinonen, Carlos Lievonen, Reijo Kurkela ja kaupunginjohtaja Jouni Eho kuvattuna kirjahyllyn edessä.
Elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Mikael Leinonen, Carlos Lievonen, Reijo Kurkela ja kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Vuoden riihimäkeläinen nuori taiteilija -tunnustuspalkinto myönnettiin kirjoittaja Carlos Lievoselle. Ansiokkaasta kulttuuritoiminnasta tunnustuspalkinnon sai elokuvakasvattaja Reijo Kurkela.

Carlos Lievonen (s.1992) on riihimäkeläinen kirjoittaja ja filosofian kandidaatti, joka viimeistelee filosofian pääaineopintojaan Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut ja kääntänyt runoja ja proosatekstejä lukuisiin kulttuurilehtiin kuten Parnassoon, Nuoreen Voimaan ja Tuli & Savuun. Lisäksi hän kirjoittaa kirjallisuuskritiikkejä.

Vapaana kirjoittajana Lievoselta syntyy runoutta ja proosaa yhtälailla kuin tutkimustekstiä.

”Lapsena halusin aina kuvataiteilijaksi, mutta myöhemmin kirjoittaminen alkoi tuntua ilmaisuvoimaisemmalta. Ilman kieltä en itse osaisi käsitellä asioita niin perusteellisesti kuin tahdon. Toisaalta juuri kieli on pinttyneisiin ajatusrakenteisiimme niin arkisesti kietoutunut asia, että sitä on aika ajoin hyvä ravistella ja venytellä”, Lievonen kertoo.

Vuonna 2021 Lievonen palkittiin J.H. Erkon kirjoituskilpailussa visuaalisesta runoudesta. Kuluvan syksyn aikana häneltä on ilmestynyt ensimmäinen runoteos Poesiavihkot-sarjassa. Lievonen on myös äskettäin allekirjoittanut kustannussopimuksen esikoiskirjasta kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa.

Lievonen on kymmenes tunnustuspalkinnon saanut riihimäkeläinen nuori taiteilija. Palkinnon arvo on 1000 euroa.

”Tunnustuspalkinnon saaminen tuntuu jännittävältä ja hyvältä. Hienoa, että tällaisia ja muita avustuksia on, sillä taide harvoin selviää vain markkinoiden ehdoilla!”, Lievonen toteaa.

Ansiokkaasta kulttuuritoiminnasta tunnustuspalkinnon sai elokuvakasvattaja Reijo Kurkela (s.1947). Kurkela on toiminut Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry:n aktiivina ja kantavana voimana lähes 30 vuotta. Hän on vaikuttanut ja osallistunut elokuvateatterin tekniseen kehittämiseen sekä erityisesti ohjelmiston korkeaan tasoon.

Motivaatio pitkäjänteiseen työhön on Kino Sampo.

”Kun on ollut mukana taistelussa rakennuksen pelastamiseksi, niin siihen on rakastunut. Samalla toiminta merkitsee myös sosiaalista verkostoa. Yhteistyö nuorisoteatterin kanssa avaa vanhalle miehelle hienon ikkunan nuorten maailmaan”, Kurkela sanoo.

Elokuvakulttuurin lisäksi Kurkelaa kiitettiin myös kulttuurin ja taiteen saavuttavuuden puolestapuhujana. Hän on monin tavoin lisännyt riihimäkeläisten mahdollisuuksia kokea laadukasta kulttuuria ja taidetta omassa kotikaupungissaan.

”On aina hienoa, kun huomioidaan itselle merkityksellistä toimintaa. Arvostan tunnustuspalkintoa paljon”, Kurkela toteaa.

Palkinnot jaettiin Riihimäen kaupunginkirjastolla keskiviikkona 2. marraskuuta osana Kaupunginjohtajan kahvit -tilaisuutta. Palkinnot jakoi elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Mikael Leinonen.

Taiteen ja kulttuurin tunnustuspalkinnoista päättää Riihimäen kaupungin elinvoimalautakunta. Palkitut valittiin kaupunkilaisten esittämien ehdokkaiden joukosta.

Lisätietoja:

Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, Riihimäen kaupunki, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, 040 330 470, anna.vesen@riihimaki.fi

Carlos Lievonen, 046 846 4885

Reijo Kurkela, 044 555 1043