Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Syyslomaviikolla Riihimäellä rummut paukkaavat ja luistimet suihkivat

14.10.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Kulttuuri Liikunta Nuorisopalvelut

Riihimäki ei hiljene syyslomaviikollakaan, vaan kaupunki järjestää monipuolista toimintaa kaikenikäisille, mutta etenkin perheen nuoremmille jäsenille. Asuuko lapsessasi pieni rumpali- tai tanssinuori? Viihtyykö nuoresi sittenkin paremmin luistimet jalassa tai uima-altaalla kroolaamassa?

Riihimäen kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestävät muun muassa kädentaitotyöpajoja, uintia, luistelua sekä muuta aktiviteettia. Esimerkiksi Nuorisokeskus Monarilla, osoitteessa Uudenmaankatu 1, järjestetään perinteinen Taidetehdas lauantaina 16.10.21 klo 11–15. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Alle kouluikäisten toivotaan tulevan huoltajiensa seurassa. Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Muusikon urasta haaveilevia varten kaartaa Monarin pihalle Rytmirekka, jossa nuoret pääsevät soittamaan sähkörumpuja, bassoa, kitaraa sekä koskettimia. Kuulokekuuntelun avulla saa soittaa omassa rauhassa ja tuottaa digiteknologisin laittein vaikka oman biisin. Aiempaa soittotaitoa ei tarvita, sillä musisointituokioiden aikana tukena ovat alan huippuammattilaiset. Rytmirekassa voi käydä musisoimassa lauantaina 16.10. klo 11–15. Rytmirekka on osa Taidetehdas-tapahtumaa.

Liikunnallista menoa tarjoavat muun muassa uima- ja jäähallit. Tarjolla on erilaisia uinti- ja luisteluvuoroja, kuten esimerkiksi Wibit-rata uimalan isossa altaassa tiistaina 19.10. klo 13.00–20.00 ja niin mailallisia kuin mailattomia yleisöluisteluvuoroja Riihimäen jäähalleilla. Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla syyslomaviikon ajan.

Ulkoliikuntaa voi harrastaa esimerkiksi tiistaina 19.10., kun vietetään Kuntokatsastus-reitin avajaisia pyörätiellä Lasitehtaan koulun kohdalla osoitteessa Tehtaanportinkatu. Avaajina toimivat kaupunginjohtaja Jere Penttilä ja Liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsi.

Perheen pienille liikkujille on tarjolla hauskaa eläinhahmojen etsintää lauantaista 16.10. alkaen aina syyslomaviikon loppuun asti. Hiiri, karhu ja pupu seikkailevat neljässä eri leikkipuistossa. Löydätkö hahmot Itsenäisyyden puistosta, Hirsimäen puistosta, Jukka Jalosen puistosta ja Perhospuistosta?

Syyslomaviikolla kannattaa hyödyntää myös Riihimäen upeita luontokohteita ja esimerkiksi käydä ihastelemassa jääkauden aikaisia muodostumia Riuttan luontopolulla. Polku on pituudeltaan vain noin 2,5 kilometriä, joten sinne voi suunnistaa koko perheen voimin.