Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Suuri piparikilpailu on päättynyt

16.12.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Viestintä ja markkinointi Osallisuus

Tässä kilpailutyössä ollaan Riihimäen taidemuseossa, jossa on meneillään Riihimäen kaupungin tunnuksesta tuttua R:ää esittelevä näyttely.

Riihimäen Suuri piparikilpailu oli tänä vuonna hyvin pieni. Kilpailuun osallistui vain kaksi piparityötä, jotka molemmat voittavat lahjakorttipalkinnon.

Molemmat pipariteokset ovat upeita, oivaltavia ja hauskoja. Toisen kilpailutyön on toteuttanut kymmenvuotias Aava ja teoksessa ollaan Riihimäen taidemuseossa, jossa on menossa Riihimäen kaupungin tunnuksesta tuttua R-kirjainta esittelevä näyttely.

Toisessa kilpailutyössä nähdään piparilinna, joka on muodoltaan R.

R-linnan muodon on suunnitellut kymmenenvuotias Rasmus ja linnan puolustuksen on suunnitellut kuusivuotias Peetu. Piparilinnan toteutukseen osallistui myös veljesten äiti.

R-linnaan liittyy myös tekijöiltä tullut huikea historiallinen kertomus:

”Monikaan ei tiedä, että aikana, jolloin lohikäärmeet ja ritarit hallitsivat maailmaa, Riihimäellä sijaitsi mahtava linna. Linnaa kutsuttiin nimellä: Riksu, ja se oli erityisen kuuluisa muotonsa, R-kirjaimen, vuoksi. Linnaa tultiin katsomaan päivämatkojen takaa lentäen tai ratsastaen. Riksun viholliset yrittivät usein vallata linnan, mutta kerta toisensa jälkeen linnan puolustus piti, ja viholliset kääntyivät takaisin. Tarina ei kerro, mitä Riksu-linnalle lopulta kävi, sillä lohikäärmeiden ja ritareiden muinaiset kertomukset ovat jo painuneet unholaan. Ehkäpä linnasta on jäljellä vielä tänäkin päivänä pieni pala taikaa, jonka nykyiset riksulaiset voivat kokea sattuessaan tietämättään linnan äärelle.”

Kauan sitten Riihimäellä sijaitsi Riksu-linna.
Riksu-linnan torni on koristeellinen ja sen edustalla seisovat puolustajat.
Rakas Riksu vai sittenkin rikas raksu?