Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Senioripuistoilu sai Riihimäen vammaisneuvoston ensimmäisen esteettömyyskunniakirjan

12.1.2021 Tiedotteet

Riihimäen vammaisneuvosto luovutti 7. tammikuuta 2021 historiansa ensimmäisen esteettömyyskunniakirjan Riihimäen kaupungin Senioripuistoilulle. Kunniakirja myönnetään jatkossa vuosittain taholle, joka on edistänyt Riihimäen esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Vammaisneuvoston perusteluissa mainitaan, että esteettömyys ja saavutettavuus toteutuivat Senioripuistoilussa laajassa merkityksessä.

”Senioripuistoilun toteuttaminen osoitti, miten luovuudella ja kekseliäisyydellä esteettömyyttä ja saavutettavuutta voidaan edistää ympäristön rajoituksista huolimatta”, vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen sanoo.

Vammaisneuvosto perusteli valintaa myös Senioripuistoilun toiminnan laajuudella, sen merkityksellä ikäihmisten hyvinvoinnille keskellä koronapandemiaa sekä osallistumisen matalalla kynnyksellä. Toimintaa oli tarjolla 10 eri kohteessa, joten se tavoitti suuren määrän kaupunkilaisia. Tarvittaessa osallistujille myös järjestettiin kuljetus. Puistoilu keräsi kesällä ja syksyllä eri kohteissa yhteen pitkälti toistasataa ikäihmistä viikoittain.

”Puistoilu toi yhteen samalla alueella asuvia ikäihmisiä ja houkutteli mukaan myös sellaisia, jotka eivät aiemmin olleet mukana yhteisessä toiminnassa. Ohjelma oli monipuolista ja käytännön järjestelyt toimivat erittäin hyvin”.

Kunniakirja luovutettiin yhdessä Senioripuistoilun kokoontumispaikoista, tällä hetkellä varsin talvisessa Jukka Jalosen puistossa. Kunniakirjan luovutti vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen ja sen vastaanottivat Riihimäen kaupungin kotiin annettavien palvelujen palveluesimies Janne Yrjölä ja Kulmakuntatoiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo.

Senioripuistoilu syntyi Yrjölän ideasta luoda ikäihmisille turvallisia kohtaamisen paikkoja korona-aikana. Käytännön toteutuksesta vastasi Leiskamo kollegoineen.

”Puistoilun toteutus tässä laajuudessa oli mahdollista vain yhteistyössä lukuisten muiden kaupungin työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa. Kunnia kuuluu siis yhtälailla heille”, Tiina Leiskamo sanoo.

Senioripuistoilu ei jää vain koronavuoden tempaukseksi, vaan jatkoa on luvassa:

”Kelien lämmetessä ja maan kuivuessa niin, että puistoihin pääsee pakettiautolla, toiminta käynnistyy taas”, Yrjölä lupaa.

Seuraavan kerran vammaisneuvoston esteettömyyskunniakirja myönnetään vuoden kuluttua. Neuvostolle voi ehdottaa tahoja, joiden toiminnassa on tavalla tai toisella edistetty kaikille esteetöntä ympäristöä.

Riihimäen vammaisneuvosto on kaupungin alueella toimivien vammaisjärjestöjen ja kaupungin välinen lakisääteinen yhteistyöelin. Neuvosto on suorassa vuorovaikutuksessa järjestöihin, lautakuntiin ja luottamushenkilöihin, osallistuu mahdollisuuksien mukaan paikallisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin sekä tekee yhteistyötä paikallisen vanhusneuvoston kanssa.