Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Senioripuistoilu käynnistyy jälleen 3.5.2021

21.4.2021 Tiedotteet

Viime vuonna suurta suosiota saavuttanut ja palkittu Senioripuistoilu käynnistyy jälleen 3. toukokuuta. Senioripuistoilu tarjoaa kohtaamispaikan senioreille kahvittelun ja mukavan ohjelman merkeissä. Toiminnalla pyritään tukemaan ikääntyneiden toimintakykyä ja edistämään yhteisöllisyyttä. Senioripuistoilu on suunnattu kaikille senioreille ja osallistuminen on maksutonta.

”Viime kesä ja syksy osoittivat, että Senioripuistoilun kaltaiselle toiminnalle on tarvetta. Tänä vuonna puistoilijoita on toivottavasti vieläkin enemmän. Tuntuu tosi hienolta, kun voimme tarjota senioreille turvallisen paikan toistensa tapaamiseen”, iloitsee avoimien senioripalveluiden avustava ohjaaja Kati Saari.

Puistoilujen keskeinen sisältö ja paikat ovat samat kuin viime vuonna. Aikatauluun on kuitenkin tehty hieman muutoksia. Lisäksi uutena kokeiluna järjestetään Kahvitunnit lukiolla ja Peltsissä.

“Kokeilussa ideana on tarjota mahdollisuus piipahtaa ohikulkumatkalla juomassa kahvia ja vaihtamassa muutama sananen. Kahvituntien rakenne on varsinaisia puistoilutuokioita hieman kevyempi. Toivomme näin tavoittavamme toiminnallamme uusia senioreita”, kuvaa toimintakykyä tukevien senioripalveluiden esihenkilö Sonja Pääkkö.

Vapaaehtoisten haku on käynnissä

Turvallisuuden huomioiminen on tänäkin vuonna ensisijaisen tärkeää. Hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Viime vuodelta tuttu turvaohjeistuksia käsittelevä turvatanssi jatkaa puistoilutuokioiden avausnumerona. Vallitsevan pandemiatilanteen mukaiset suositukset ja ohjeistukset otetaan huomioon ja niiden vaikutuksesta toimintaan tiedotetaan tarpeen mukaan kaupungin nettisivuilla ja Facebookissa Rakas Seniori Riksu -sivulla.

Vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko neuvoo ottamaan yhteyttä, jos kummina toimiminen kiinnostaa.

”Viime syksynä vapaaehtoiset puistokummit mahdollistivat tukea tarvitsevien senioreiden osallistumisen puistoiluun. Nyt etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Saattaja-avun lisäksi puistokummit voivat auttaa vaikkapa kahvitarjoilussa tai tuolien pakkaamisessa. Vapaaehtoiset voivat sitoutua toimintaan itsellensä parhaiten sopivaksi ajaksi. Saattaja-apua kaipaavat seniorit tai heidän läheisensä voivat myös ottaa yhteyttä”, Lumivuokko lupaa.

Digiloikkia, happihyppelyjä ja parvekejumppia

Talviaikana senioreita ilahduttaneet digiloikat ja happihyppelyt jatkavat osittain toimintaansa myös Senioripuistoilun käynnistymisen jälkeen. Kotokartanosäätiön vapaaehtoisten ohjaamat kävelyporukat jatkavat ennallaan ja kaupungin kävelyryhmät siirtyvät kokoontumaan omatoimisesti.

Digiloikista kesän ajan jatkaa tiistai-iltapäivän ryhmä. Luvassa on musiikin kuuntelua, keskustelua ja mahdollisesti myös vierailijoita.

Kotokartanosäätiön ja kaupungin välinen tiivis yhteistyö jatkuu myös Senioripuistoilun toteuttamisessa. Lisäksi Kotokartanosäätiö ja kaupungin Liikunta- ja hyvinvointikeskus suunnittelevat yhteisiä parvekejumppia tulevalle kesälle.

Senioripuistoilu 3.5.2021 alkaen:

  • ma klo 13.00–14.30 Kahvitunti lukiolla (Hämeenkatu 37)
  • ti klo 10.00–11.30 Riihimäen vanha tori (Torikuja)
  • ti klo 13.00–14.30 Bad Segebergin puisto (Marsinkatu 1, lammen takana)
  • ke klo 10.00–11.30 Itsenäisyyden puisto (Puistikko 9)
  • ke klo 13.00–14.30 Piilipuisto (Sipusaarentie 31)
  • to klo 10.00–11.30 Jukka Jalosen puisto (ent. Ankka-/ Keskuspuisto)
  • to klo 13.00–14.30 Otsolan leikkipuisto (Viertolantie 19) sekä Hirsimäen puisto (Koivukatu 7)
  • pe klo 10.00–11.30 Atomin piha, alue P19 (Voimalankadun puolella)
  • pe klo 13.00- 14.30 Kahvitunti Peltosaaressa koululla (Telluskatu 8)

Puistoilu 2021 juliste (pdf)

Löydät meidät myös somesta: Facebook.com/RakasSenioriRiksu