Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Robotiikkakampus esillä teknologiakasvatuksen huippukonferenssissa

27.4.2021 Tiedotteet

PATT (Pupils’ Attitudes Toward Technology) kokoaa 38. kerran yhteen teknologiakasvatuksen parissa toimivia tutkijoita, tekijöitä ja kasvattajia. Nelipäiväinen kansainvälinen ja arvostettu konferenssi on alansa merkittävimpiä tapahtumia ja järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Huhtikuun 27.-30. järjestettävää konferenssia isännöi Turun yliopiston Rauman kampus.

Riihimäen Robotiikkakampus tuo merkittävän panoksen konferenssiin ainoana toimijana, joka toteuttaa robotiikan opetusta järjestelmällisesti varhaiskasvatuksesta lukioon. Robotiikka on osa Riihimäen kaupungin strategista linjausta sekä oppilaiden ja opettajien jokapäiväistä elämää opetuksellisen jatkumon kautta.

Konferenssin ohjelmassa on paikallista ohjelmaa, ajankohtaisia puheenvuoroja ja esityksiä tuoreimmista tutkimustuloksista. Konferenssi palvelee laajasti robotiikan ja teknologiaopetuksen kehittämisen kenttää. Tämänvuotisen PATT38:n teema on Teknologia käsissämme, Kekseliäs pedagogiikka & kunnianhimoinen opettajankoulutus.

Riihimäen esityksessä oppilaat pääsevät ääneen

Riihimäkeläisten puheenvuoro ”Educational Robotics on the Show” on konferenssin ohjelmassa keskiviikkona 28.4. kello 11.45. Robotiikkakampuksen kehittämisjohtaja Esa Santakallio sanoo, että on hienoa olla mukana edustamassa Riihimäkeä näin merkittävässä konferenssissa.

”Puheenvuorossamme esittelemme Riihimäki 2030 -strategiaa ja siihen perustuvaa robotiikan opetusta Riihimäellä. Kuulemme myös opettajan, 9. luokan oppilaiden ja lukion opiskelijan kokemuksia vuosien robotiikan opiskelusta”, Santakallio kertoo.

PATT38 kokoaa yhteen noin 200 alan kansainvälistä ammattilaista ja suomalaisia opettajia. Konferenssin pääkielenä toimii englanti, osallistujia tulee noin 20 maasta 48 yliopistosta. PATT on aktiivinen yhteisö, joten vuosittain konferensseissa kohtaavat sekä teknologiakasvatuksen vanhat tutut että alan uudet ammattilaiset. Konferenssilla on siis merkittävä vaikutus alan uuden tieteellisen tiedon tuottajana sekä uusien keskustelu- ja yhteistyömahdollisuuksien avaajana.

Artikkeliesitysten lisäksi konferenssivieraat pääsevät tutustumaan suomalaiseen koulujärjestelmään, opettajankoulutukseen ja käsityökasvatukseen, opetusrobotiikan käyttöön oppimisympäristönä sekä Rauman kampuksen opetustiloihin.

Konferenssin verkkosivut: https://blogit.utu.fi/patt38/