Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki valaisee Vesilinnan ja varautuu pakolaisten vastaanottoon

28.2.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Maahanmuuttajien palvelut Väestö

Riihimäen Vesilinna valaistaan tänään maanantaina Ukrainan lipun värein. Värivalaistus pidetään päällä iltaisin sunnuntai-iltaan asti. Vesilinna sijaitsee osoitteessa Salpausseläntie 14.

Vesilinnan seinien valaisemisella siniseksi ja keltaiseksi Riihimäen kaupunki haluaa osoittaa tukensa Ukrainan asukkaille ja kaikille sodasta kärsiville. Riihimäki kantaa syvää huolta Ukrainan puolesta ja tuomitsee jyrkästi Venäjän arvaamattomat sotatoimet Ukrainassa. Riihimäki vetoaa Kuntaliiton tavoin kaikkia Euroopan kaupunkeja toimimaan alueellisen rauhan, turvallisuuden ja demokratian puolesta.

”Vesilinnan valaisulla Riihimäki osoittaa myötätuntoa ja solidaarisuutta Ukrainalle ja ukrainalaisille. Samalla kaupunki varautuu pakolaisten vastaanottamiseen tilanteen niin vaatiessa. Lisäksi kaupungin palveluissa kartoitetaan erilaisten tukitoimien tarvetta”, kaupunginjohtaja Jere Penttilä sanoo.

Riihimäen maahanmuuttajien neuvontapiste on avoinna maanantaisin ja torstaisin Riihimäen Matkakeskuksessa sijaitsevan Riksulan tiloissa (Liikerata, Eteläinen Asemakatu 2). Ohjausta tarjotaan ilman ajanvarausta maanantaisin ja torstaisin klo 10–11 ja 12–15.30. Paikalla ovat sosiaaliohjaaja ja maahanmuuttokoordinaattori.

Neuvontapisteessä annetaan matalan kynnyksen ohjausta maahanmuuttajille maahantuloperusteesta riippumatta. Pisteellä annetaan neuvoja esimerkiksi maahantulolainsäädännöstä ukrainalaisille ja heidän perheenjäsenilleen sekä muille maahanmuuttajille, joita Ukrainan tilanne koskettaa. Piste palvelee normaalisti kaikkia maahanmuuttajia ohjaus- ja neuvontatarpeissa.