Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki kunnostaa maisemapeltonsa

3.8.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Puistot ja viheralueet Ympäristö ja luonto

Riihimäellä ei päästä tänä vuonna poimimaan auringonkukkia kaupungin maisemapelloilta. Syynä on peltojen huono kunto, jota parannetaan kiertoviljelyllä.

Riihimäellä on neljä maisemapeltoa, jotka sijaitsevat Peltosaaressa, Lasin koulun läheisyydessä sekä kaupungin Varikon läheisyydessä. Vuosia jatkuneen auringonkukkaviljelyn seurauksena pellot ovat rikkaruohottuneet pahoin ja niiden kunto on huono.

Peltojen kunnon parantamiseksi on tehty maisemapeltosuunnitelma. Kunnostuksen aikana yksivuotisia rikkakasveja poistetaan viherkesantopeltojen puhdistusniitoilla. Viljelyssä käytetään myös esimerkiksi ruista, joka tukahduttaa rikkakasvien kasvua.

Kunnostuksessa painotetaan luonnonmukaista viljelyä, minkä vuoksi pelloilla ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Peltojen ja kasvuston kuntoa seurataan ja analysoidaan vuosittain.

”Auringonkukkien viljelyyn on etsitty korvavia paikkoja, mutta vielä tälle kesälle niitä ei löydetty. On mahdollista, että lähivuosina auringonkukkia kasvatetaan esimerkiksi viljelyraitoina niityillä”, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman kertoo.

Riihimäen maisemapeltosuunnitelma ulottuu vuoteen 2028. Sen mukaan Riihimäen maisemapelloilla on koristekukkaistutuksia seuraavan kerran vuosina 2025 ja 2026.