Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki kehittää kuntapalvelujaan yhdessä muiden kuntien kanssa

5.2.2021 Tiedotteet

Riihimäki, Hämeenlinna, Vaasa, Kristiinankaupunki ja Pedersöre ovat saaneet valtiovarainministeriön rahoituksen yhteiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on kuntapalvelujen ja toimintatapojen pysyvä parantaminen entistä asukaslähtöisimmiksi.

Ministeriö on myöntänyt Avoin kunta: toiminnan strateginen uudistaminen asukas keskiössä -hankkeelle runsaan miljoona euron rahoituksen tämän vuoden tammikuun ja ensi vuoden lokakuun väliseksi ajaksi.

”Käynnistämme kokeiluja ja kannustamme sekä koulutamme työntekijöitä oman työnsä kehittämiseen yhdessä asukkaiden kanssa”, Riihimäen kaupungin talous- ja hallintojohtaja Kari Ora sanoo.

Osallistujakunnat tavoittelevat pysyviä toimintatapauudistuksia ja asiakaslähtöistä palvelutuotantoa. Digitalisaatiota edistetään erityisesti sivistys- ja hyvinvointialojen palvelujen tuottamisessa, osallistamisessa ja etätyön mahdollistamisessa. Samalla parannetaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua heitä koskeviin päätöksiin.​

”Luomme mallit ja sähköiset työvälineet avoimeen ja osallistavaan toimimiseen sekä muutamme toimintakulttuuria niin, että mahdollisimman moni osaa toimia avoimesti”, Ora kertoo.

Ministeriön myöntämien valtionavustusten tarkoituksena on tukea digitalisaatiota, jolla uudistetaan kuntien toimintatapoja sekä asiakaslähtöisyyttä ja synnytetään mahdollisia kustannussäästöjä. Kunnille tarkoitettua avustusta myönnettiin kaikkiaan 29 hankkeelle, joista suurin osa on kuntien yhteistyöhankkeita.

Lisätiedot:

Kari Ora, talous- ja hallintojohtaja, Riihimäen kaupunki, puh: 050 500 19 45