Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki jatkoon erä- ja luontomuseohaussa

8.2.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunki on niiden kuntien joukossa, joiden kanssa jatketaan neuvotteluja perustettavan erä- ja luontokulttuurimuseon kumppanuudesta. Uuden museon kumppanuutta haki 25 kuntaa, joiden hakemuksista on nyt tehty esikarsinta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että neuvottelut Riihimäen kanssa jatkuvat. Olemme valmiita panostamaan siihen, että Riihimäki olisi uuden erä- ja luontokulttuurimuseon kotikaupunki”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Riihimäen kaupungin ehdotus erä- ja luontomuseon sijaintikaupungiksi perustuu metsästysmuseon ja lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi. Hämeenlinnan kaupunki on aikeessa mukana ja ilmoittanut tukevansa Riihimäen kaupunkia.

Esikarsinnan läpäisseet kunnat antavat tarvittavat lisätiedot helmikuun aikana ja kaupunkikumppania valitseva ohjausryhmä vierailee näissä kunnissa. Erä- ja luontomuseohankkeen ohjausryhmä tekee helmi- ja maaliskuun vaihteessa päätöksen siitä, minkä kuntien kanssa neuvotteluja jatketaan edelleen. Näiltä kunnilta pyydetään tarjous museon perustamisesta.

Valtakunnallisen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museovirasto. Uuden museon tavoitteena on 100 000 vuotuista kävijää. Museorakennuksen tilatarpeeksi on arvioitu noin 6 000 neliömetriä ja museon vuotuisiksi kustannuksiksi 2,4 miljoonaa euroa, josta valtionosuuden arvioidaan kattavan noin puolet.

Lisätiedot: Mika Herpiö, vt. kaupunginjohtaja, puh: 040 500 3345