Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki istuttaa 4400 kesäkukkaa

7.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kesäkukkaistutukset aloitetaan tällä viikolla. Eri puolilla Riihimäkeä sijaitseviin kukkapenkkeihin ja ruukkuihin istutetaan yhteensä 4400 kesäkukkaa.

Tämän vuoden kesäisen kukkaloiston lajeina ovat muun muassa tulisalvia, kesä- ja maisemabegoniat, isosamettikukka ja hämähäkkikukka. Istutuksissa käytetään myös kasvimaaltakin tuttuja lajeja, kuten persiljaa, punalehtistä lehtikaalia ja yrtti-iisoa.

Granitin aukion viihtyisyyttä lisäävät viime vuonna hankitut kesäkukka-amppelit, joihin istutetaan purppuravauloja, karjalanneitoja ja maanpeittopetunioita. Aukion isoihin ruukkuihin tulee muun muassa rungolliset tummalehtiset purppuraheisiangervot, hauskat keltapalloiset kultahehkut sekä aprikoosin värisiä leijonankitoja.

Sata vuotta täyttävää Sakoa juhlistetaan Asesepän puiston kuvioistutuksella. Perinteiset kannat tulevat puolestaan komeilemaan kaupunginmuseon edustalle ja Kastanjapuistoa värittävät tänä vuonna dahliat.

”Kesäkukkia on varmasti jo odotettu, mutta niitä ei pysty peittelemään eikä kantamaan sisälle, minkä vuoksi istutussurakka alkaa kesäkuun 10. päivän tienoilla. Sen jälkeen hallanvaara on Riihimäellä epätodennäköinen”, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman kertoo.

Riihimäen kesäkukkaistutusten suunnittelu aloitetaan istutuskesää edeltävässä elokuussa. Suunnittelu tehdään puistopalveluiden henkilöstön yhteistyönä ja istutusten pääsuunnittelijana on aluepuutarhuri Anja Koivunurmi-Niemelä.

Lisätiedot: Päivi Sundman, vs. kaupunginpuutarhuri, puh: 040 485 9622