Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläistiimit ennätysvauhdissa robotiikan MM-kisoissa

1.6.2021 Tiedotteet

Team Rats (5. luokka, Patastenmäen tiilikoulu), Cube Drivers (7. luokka, Harjunrinteen koulu) ja Team Turtles (8. luokka, Harjunrinteen koulu) edustivat Riihimäkeä hienosti etänä järjestetyissä robotiikan MM-kilpailuissa.

Arvi Malisen ja Noel Bitterin edustama Team Rats sijoittui jaetulle 81. sijalle (197 alakoulujoukkuetta yhteensä) Skills-sarjassa. Team Rats teki amerikkalaistuomariston edessä komeat ennätyspisteet 105 ja paransi SM-kisoissa saamaansa pistemäärä yli 60 pisteellä.

Team Turtles (Atte Laitinen, Ville Mustonen, Venne Kallionalusta ja Miska Jahkonen) saavutti MM-kisoissa niin ikään ennätyspisteensä 176, joka oikeutti sijalle 74. Yläkoulusarjassa kilpaili peräti 258 joukkuetta ympäri maailmaa.

Team Rats ja Team Turtles kilpailivat Skills-sarjassa, jossa joukkueet laitettiin paremmuusjärjestykseen ajo- ja ohjelmointisuoritusten yhteispisteiden perusteella.

Kolmas Vex IQ-sarjassa nähty riihimäkeläisjoukkue Cube Drivers kilpaili puolestaan tiimihaastesarjassa. Tiimihaasteessa Harjunrinteen koulun oppilaat olivat etäyhteydessä muihin MM-tiimeihin ja sopivat yhteisen taktiikan, jonka avulla keräsivät mahdollisimman paljon pisteitä minuutin kilpailusuorituksen aikana.

Cube Driversin kanssa samassa divisioonassa nähtiin joukkueita muun muassa Yhdysvalloista, Etelä-Koreasta, Kanadasta ja Iso-Britanniasta. Cube Driversin tiimin muodostavat Inka Valli, Joona Haakana, Joose Kallionalusta, Aleksi Sillanpää ja Aapo Pyyhtiä. Cube Drivers sijoittui divisioonassaan seitsemän pelatun kierroksen jälkeen pisteissä kuudenneksi. Finaalipaikan saavutti divisioonan kaksi parasta joukkuetta.

– Me ollaan todella tyytyväisiä ja innoissaan koko MM-kisakokemuksesta, vaikka kilpailimmekin etänä. Alussa oli hieman hankalaa sopia taktiikoista englanniksi muiden tiimien kanssa, mutta turnauksen edetessä yhteistyö sujui hienosti. Aiomme todellakin jatkaa kisailua ja tavoitella paikkaa MM-kisoista myös vuoden päästä, Inka Valli kommentoi tiimin tunnelmia.