Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläisten oma kylätalo aloittaa toimintansa syksyllä

1.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen matkakeskuksen Liikeradalle avataan syyskuussa kylätalo riihimäkeläisille. Kylätalon ovet ovat auki kaikille kaupunkilaisille ja erilaisille tapahtumille, toiminnoille sekä kokoontumisille.

Ensivaiheessa kylätalossa toimivat ikäihmisten avoin päivätoiminta sekä perhekeskuksen kohtaamispaikka.  Lisäksi erilaiset yhdistykset voivat järjestää siellä tapahtumia ja tilaisuuksia.

”Kylätalo aloittaa sosiaali- ja terveyspalveluilla, mutta haluamme kehittää kylätalosta yhteisöllisyyden ja osallisuuden keskittymän, joka on helposti saavutettavissa ja esteetön. Sen toiminnassa on katto korkealla, seinä leveällä eikä kynnyksiä ole”, palveluesimies Janne Yrjölä kertoo.

”Riihimäkeläiset ovat toivoneet tällaista yhteisöllistä toimintatilaa ja asiasta on tehty myös kuntalaisaloite”, hän jatkaa.

Kylätalon toimintaa on aikomus laajentaa myöhemmin. On mahdollista, että tilassa toimii tulevaisuudessa esimerkiksi sosiaalihuollon matalan kynnyksen palveluja ja ohjausta sekä sähköisen asioinnin piste. Tilassa voidaan järjestää myös erilaisia kaupungin tapahtumia.

”Keskeisenä tavoitteena on rakentaa kaikille avoin paikka, jonka jokainen voi kokea omakseen”, Yrjölä sanoo.

Kylätaloa varten Liikekeskuksesta otetaan käyttöön kaksi tilaa: 165 neliön tila kokoontumisille ja 135 neliön tila, jota voivat käyttää muun muassa ryhmät. Kylätalon kehittämistä koordinoi toimintakykyä tukevien senioripalveluiden työntekijä, jonka rekrytointi alkaa lähiaikoina. Samalla kaupunki luopuu vapaaehtoiskeskus Virsun nykyisistä tiloista.

Kylätalo-nimitys on tässä vaiheessa toimintatilan lempinimi. Virallisen nimensä paikka saa myöhemmin nimikilpailulla, jossa kaupunkilaiset saavat ehdottaa tilalle nimeä.