Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläisten asukastyytyväisyys on kasvanut – arki koetaan sujuvaksi ja kaupunki turvalliseksi

30.10.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Asuminen Hyvinvointi Kysely Strategia

Nainen jakaa Riihimäki-logolla varustettuja ilmapalloja lapsille leikkipuistossa.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupunki kysyi asukkailtaan 1.–20. lokakuuta kokemuksia kaupungin viihtyisyydestä, turvallisuudesta, palveluista ja arjen sujuvuudesta.

Kyselyyn saatiin kaksinkertainen määrä vastauksia edelliseen kyselyyn nähden. Lähes 1 600 henkilöä vastasi tämänkertaiseen kyselyyn. Kysely toteutetaan joka toinen vuosi.

Tulosten perusteella asukkaiden viihtyvyys kokonaisuudessaan on kasvanut, arkielämä Riihimäellä koetaan sujuvaksi ja kaupunki turvalliseksi.

Asukkaiden tyytyväisyyden kokonaisarvosana nousi kahden vuoden takaisesta lukemasta 2,95 lukemaan 3,33 (asteikko 1–5).

Kyselyn parhaat arvosanat keräsi väite Riihimäellä arkielämä on sujuvaa.

Väite, jonka mukaan työssäkäyntimahdollisuudet Riihimäeltä käsin ovat hyvät, sai toiseksi parhaat arvosanat. Väite on saanut kautta kyselyn historian hyvin positiivisia arvioita.

Riihimäellä on turvallista -väite sai kolmanneksi parhaat arvosanat. Kaupunkilaisten turvallisuuden kokemus on tulosten mukaan korkeammalla kuin kertaakaan aiemmin kyselyn tuloksissa. Kysely on tehty vuodesta 2015 alkaen.

Liikunta- ja kulttuuripalveluihin ollaan tyytyväisiä

Kaupunkilaisten kokemukset liikuntapalveluiden kattavuudesta ja kulttuuripalveluiden vireydestä ovat korkeammalla kuin kertaakaan aiemmin (vuodesta 2017 lähtien kysytty asia).

Liikuntapalveluiden ja kulttuuripalveluiden merkitys on myös kasvanut vuosien myötä vastaajien mukaan.

Asemanseutu ei houkuttele

Väite, että Riihimäen asemanseutu ja keskusta houkuttelevat viihtymään, sai kyselyn heikoimmat arvosanat.  Mittaushistoriaan nähden väite sai kuitenkin parhaat arvosanat (vuodesta 2017 lähtien kysytty asia).

Riihimäen imagoa ei myöskään koettu vahvaksi. Kokemus imagosta oli kuitenkin noussut yhtä hyväksi kuin aiempana parhaana vuonna, vuonna 2015. Imagon positiivinen kehitys on huomattava kahden vuoden takaisesta kyselystä, nousua 38 prosenttia.

Vastustamaton vartin kaupunki on muutakin kuin kirjaus strategiassa

Kyselyn tulokset antavat tukea sille, että Riihimäen kaupungin strategisella tavoitteella olla vastustamaton vartin kaupunki, jossa arki on toimivaa ja turvallista sekä palvelut ovat laadukkaita, on katetta. Tavoitetilaa on saatu edistettyä edellisen kyselyn tuloksiin verrattuna.

Voit tutustua tuloksiin tarkemmin kaupungin Asukaskyselyt-verkkosivulla.

Lisätiedot