Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläisille runsas mitalisaalis robotiikan SM-kisoista

16.4.2021 Tiedotteet

Riihimäkeläiset robotiikkanuoret menestyivät loistavasti VEX-Robotiikan suomenmestaruuskilpailuissa, jotka järjestettiin koronapandemian vuoksi etäkilpailuna. Riihimäkeläiset nappasivat useita mitalisijoja ja lunastivat paikkoja robotiikan maailmanmestaruuskilpailuihin.

Kilpailumuotona oli Skills-kilpailu, jossa jokaisella joukkueella oli 20 minuuttia aikaa suorittaa kilpailusuoritus. Tiimit saivat suorittaa kolme ajosuoritusta (1 minuutti/ajosuoritus) ja kolme ohjelmointisuoritusta (1 minuutti/ajosuoritus). Joukkueet laitettiin yhteispistemäärien mukaisesti paremmuusjärjestykseen.

Kisasuorituksessa mukana oli myös tuomarihaastattelu, jonka pohjalta tuomarit myönsivät tiimeille erinäisiä palkintoja.

Patastenmäen koulun Team Rats eli Noel Bitter ja Arvi Malinen taistelivat itselleen robotiikan SM-pronssisijan.

Alakoulujen sarja (Elementary School -sarja), VEX IQ:

Riihimäkeläistiimeistä parhaiten esiintyi Patastenmäen tiilikoulun joukkue Team Rats. Team Rats ylsi komeasti Skills-sarjan kolmanneksi 40 pisteellä. Pisteistä 39 tuli ajamalla ja yksi ohjelmoimalla. Joukkue paransi kauden parasta pistemääräänsä komeasti 27 pisteellä. Joukkueen muodostivat viidesluokkalaiset Noel Bitter ja Arvi Malinen.

Suomen mestariksi taituroi MC Karvamadot Artjärveltä (76 pistettä). Team Ratsille myönnettiin edustusoikeus toukokuussa järjestettäviin MM-kisoihin, jotka järjestetään etäkilpailuna.

Yläkoulujen sarja (Middle School -sarja), VEX IQ:

Yläkoulujen sarjassa Suomen mestaruuden nappasi Räpsters Orimattilasta tuloksella 175 (ajo: 104, ohjelmointi: 71).

Riihimäkeläisjoukkueista parhaiten Skills-sarjassa pärjäsi Team Spark Harjunrinteen koululta. Kisan nuorimpiin joukkueisiin (6-luokkalaisia) kuuluneen joukkueen muodostivat Patrik Oivo, Tuomas Toivola, Alex Roiha ja Lasse Vanninen. Team Spark sijoittui kolmanneksi tuloksella 146 (ajo: 108, ohjelmointi: 38).

Harjunrinteen koulun muille tiimeille myönnettiin tuomariston palkintoja.

Team Turtles voitti suunnittelullaan Design Awardin ja ansaitsi sillä MM-kisapaikan. Tiimin muodostavat 8-luokkalaiset Miska Jahkonen, Venne Kallionalusta, Atte Laitinen ja Ville Mustonen.

7-luokkalaisten Cube Drivers palkittiin Innovate Awardilla, joka toi tiimille niin ikään edustuspaikan maailmanmestaruuskilpailuihin. Cube Driversin tiimissä ovat Inka Valli, Joona Haakana, Joose Kallionalusta, Aleksi Sillanpää ja Aapo Pyyhtiä.

Yli 14-vuotiaat (High School -sarja), VEX V5:

Riihimäkeläiset juhlivat V5-sarjan (yli 14-vuotiaiden) Suomen mestaruutta. Team 4 Orange Musketeers kokosi 153 pistettä (ajo: 110, ohjelmointi: 43) Change Up -haasteessa. Tiimissä on jäseniä Riihimäen Lukiosta, Hyriasta ja Harjunrinteen koulusta. Tiimin muodostavat Matilda Ahola, Jeremiah Allred, Aapo Hakuni, Lauri Helander, Teemu Karjalainen, Eemil Lähteenmäki ja Aada-Sofia Särkkä.

Team 4 Orange Musketeers pokkasi lisäksi turnauksen arvostetuimman Excellence Award -palkinnon ja lunasti paikan toukokuun MM-kisoihin.