Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläiset ovat ylpeitä kotikaupungistaan

7.10.2021 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Elä ja voi hyvin Hallinto Strategia Viestintä ja markkinointi

Riihimäkeläiset ovat melko tyytyväisiä kotikaupunkinsa palveluihin ja ylpeitä kaupungistaan, selviää Meidän Riksu -asukaskyselystä. Asukkaat arvostavat etenkin työssäkäyntimahdollisuuksia Riihimäeltä sekä arkielämän sujuvuutta.

Riihimäen kaupunki toteutti asukaskyselyn kesäkuussa 2021 verkkokyselynä ja paperikyselynä Riihimäen kirjastossa ja senioripuistoiluissa. Kyselyssä asukkaat pääsivät kertomaan näkemyksiään kaupungista, turvallisuudesta, viihtyisyydestä, arkielämän sujuvuudesta ja palveluista.

Kyselyssä kehittämiskohteista nousivat eniten esille asemanseudun ja keskustan viihtyvyys. Riihimäkeläiset toivoivat myös, että asukkaita kuultaisiin enemmän ja heillä olisi paremmat osallistumismahdollisuudet kaupungin asioihin.

“Kyselyn kautta saadut näkemykset ja mielipiteet luovat kuvaa siitä, mitkä asiat meillä Riihimäellä ovat hyvin ja mihin meidän tulisi panostaa tulevaisuudessa. Näkemykset täydentävät toimintaympäristöstä koottua muuta aineistoa, jota valtuusto hyödyntää, kun se vuoden 2022 alkupuolella päättää uudesta kaupunkistrategiasta”, kaupunginjohtaja Jere Penttilä sanoo.

Meidän Riksu -asukaskyselyn vastaajamäärä lähes tuplaantui edelliskertaiseen verrattuna. Vastaajia oli 769. Aktiivisimmat vastaajat, jotka halusivat kertoa ikänsä, olivat 41–60-vuotiaita. Vastausaktiivisuus korostui etenkin naisten saralla, sillä vastaajista yli 50 prosenttia (56,2) oli naisia.

“Osallisuus on osa kaupungin strategiaa, joten on hienoa, että saimme asukaskyselyyn näin paljon vastauksia. Avoimissa vastauksissa korostuivat kaupungin elinvoimaan ja kouluihin liittyvät asiat. Vastaukset antavat meille arvokasta tietoa kaupungin kehittämiseksi”, hallintopäällikkö Katja Törrönen sanoo.

Kysely tehtiin viimeksi vuonna 2019 ja ensimmäisen kerran se toteutettiin vuonna 2007. Kysely tehdään kahden vuoden välein.