Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen yläkoulujen 6.–9. luokat siirtyvät etäopetukseen

27.5.2021 Tiedotteet

Riihimäen yläkoulut siirtyvät etäopetukseen maakunnallisen pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti. Maakunnallisesta linjauksesta poiketen etäopetukseen siirrytään välittömästi eli perjantaista 28.5. alkaen. Koulujen rehtorit ja opettajat ohjeistavat 6.–9 luokan oppilaita käytännön opetusjärjestelyistä Helmi- ja Wilma-järjestelmien kautta. Etäopetukseen siirtymisen perusteena on koko maakunnan terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen ja koronaviruksen Intian variantin ennakoimattomuus.

Kaupungin peruskoulut ja lukio tekevät ratkaisut kouluruokailun ja kevätjuhlien järjestämisestä ja todistusten lähettämisestä mahdollisimman pian. Todistusten jako ja lukuvuoden päättäjäiset pyritään järjestämään pienissä ryhmissä ja ulkotiloissa, edellyttäen että uusia tartuntaketjuja ei Riihimäellä tule. Koulut tiedottavat ratkaisuista erikseen.

Riihimäen lukiossa kevätlukukauden viimeinen viikko on koeviikko, eli opiskelijat käyvät koululla vain tekemässä kokeet. Koetilanteet järjestetään porrastetusti useammassa vuorossa ja niissä huolehditaan maakunnallisten suositusten mukaisesti maskien käytöstä ja riittävistä etäisyyksistä.

Riihimäen alakoulut ja erityisen tuen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Terveydenhuollon kantokyky lujilla maakunnassa

Viimeisen kahden viikon aikana Riihimäellä on eri kouluasteilla asetettu karanteeniin lähes 250 oppilasta ja 40 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Tartuntataudeista vastaavan lääkärin, Riihimäen seudun terveyskeskuksen johtajaylilääkärin Jarmo Lappalaisen mukaan karanteenitoimenpiteet ovat purreet hyvin.

”Karanteeniketjut ovat Riihimäellä pysyneet hallinnassa. Maakunnan koronatilanne on kuitenkin vakava ja Intian variantti on ennakoimaton. Terveydenhuollon kantokyky on vaarantunut variantin johdosta, eikä kestä uusia tartuntaketjuja. Perusterveydenhuollon puolella näytteenotto ja jäljitystyö ovat kuormittuneita. Erikoissairaanhoidossa kiireetön hoito on jouduttu ajamaan alas ja keskittymään päivystystyöhön”, Lappalainen sanoo.

Sairaanhoitopiiri esitti torstaina 27.5. myös muita suosituksia, jotka koskivat muun muassa harrastustoimintaa, kesäleirejä ja kuntavaalikampanjointia. Riihimäen kaupunki ottaa suosituksiin kantaa myöhemmin ja tiedottaa niistä välittömästi päätöstenteon jälkeen.

Lisätietoja:

Johtajaylilääkäri Jarmo Lappalainen, Riihimäen seudun terveyskeskus, puh. 019 758 5510
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 526 3175