Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen visiona olla aurinkokunnan kaunein ja rohkein

25.4.2022 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Strategia Kaupunginvaltuusto Päätöksenteko Visio

Vuoden 2021 Rakas Riksu -tapahtuman esiintyjä lavalla
Kuva: Jenniina Nummela

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 25.4.2022 Riihimäen kaupungin uuden strategian. Päätös syntyi yksimielisesti. Riihimäen tavoitteena on olla vuoteen 2035 mennessä aurinkokunnan kaunein ja rohkein onnellisten asukkaiden ja oivallisten yritysten yhteisö. Kaupungissa yhdistyvät kestävä kasvu, ensiluokkainen elämänlaatu, mielekäs arki, kulttuuri ja tulevaisuuden osaaminen.

Strategiaan on tiivistetty visio, strategiset tavoitteet ja kaupungin toimintaa ohjaavat arvot, joiden mukaan Riihimäkeä kehitetään tulevina vuosina. Strategian tavoitteet tiivistyvät kolmeen asiaan. Riihimäki haluaa olla jatkossa vastustamaton vartin kaupunki, tulevaisuuden tekijöiden koti ja kestävän kasvun yhteisö. Kaupungin arvoja ovat reiluus, rohkeus ja ripeys.

Strategian ja tavoitteiden toteutumista seurataan ja arvioidaan valtuustotasoisilla tavoitteilla ja mittareilla. Strategian sisältöjä tarkennetaan ja konkretisoidaan muun muassa lautakunnissa sekä erilaisissa erillisohjelmissa ja -suunnitelmissa sekä hankkeissa.

Kaupunki on valmistellut strategiaa yhdessä asukkaiden, päättäjien, henkilöstön ja muiden sidosryhmien kanssa.

Strategia päivitetään kaupungin verkkosivuille tiistain 26.4.2022 aikana. Sivuilta löytyy myös strategian tausta- ja osallistamisaineistot.

Tiistaina 26.4.2022 kaupunginjohtaja Jere Penttilä ja strategia- ja kehittämispäällikkö Katja Törrönen jakavat uutta strategiaa esille tuovia ilmapalloja kaupunkilaisille. Penttilä ja Törrönen ovat tavattavissa noin klo 10 Asema-aukiolla, josta he kävelevät kaupungin lävitse kirjastolle ilmapalloja jakaen.