Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen uusi kesäteatteri saa taideteoksen

4.5.2023 Tiedotteet Koe ja näe Taide Kaupunginhallitus Kulttuuri

Viljami Heinonen maalaamassa sinertävässä valossa.
Kuvataiteilija Viljami Heinonen. Kuva: Shanshan Gong

Kaupunki sijoittaa taideteoksen pian avautuvan kesäteatterin tiloihin. Teos sijoitetaan Penttilänkatua lähellä olevan rakennuksen ulkoseinään, jossa sijaitsevat näyttelijöiden pukuhuoneet ja ravintolapalvelut. Taideteoksen valmistaa kuvataiteilija Viljami Heinonen (s. 1986). Heinonen asuu ja työskentelee Vesilahdella. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja hänen taideteoksiaan on mm. Tampereen kaupungin, Helsingin taidemuseon (HAM) sekä Wihurin ja Saastamoisen säätiöiden kokoelmissa.

Viljami Heinosen viimeaikaiset teokset ovat eräänlaisia maalattuja kollaaseja, jotka kuvaavat trooppisia metsiä ja näiden vihreiden ja rehevien ympäristöjen eläimiä. Maalaukset liikkuvat abstraktin ja figuratiivisen ilmaisun välillä. Taiteilijan teoksissa on ekspressiivinen ja rehevä värimaailma. Hänen teosten visuaalisella kielellä ja aiheen käsittelyllä on yhteyksiä punk-estetiikkaan sekä sodanjälkeisen informalismin ja uusrealismin perinteeseen.

Kaupungin uusin taideteos paljastetaan tiistaina 6.6.2023 klo 14. Taiteilijavalinnasta vastasi Riihimäen moniammatillinen taidetyöryhmä Rita. Valintaprosessiin osallistuivat Riihimäen Teatterin ja Riihimäen Nuorisoteatterin edustajat. Teos toteutetaan kesäteatterin rakentamisen yhteydessä prosenttiperiaatteella kaupunginhallituksen vuonna 2021 hyväksymien julkisen taiteen periaatteiden mukaisesti.

Lisätiedot