Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen uimahallin perusparannus käynnistyy vuoden 2023 alussa

24.11.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Uimahalli

Havainnekuva uimahallin uudesta vesiliukumäestä.
Kuva: Yrjö Majamaa, Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy

Riihimäen uimahallin perusparannuksen suunnittelu valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä ja uimahalli sulkeutuu asiakkailta 1.2.2023 alkaen. Uimahalli on suljettuna noin 18 kuukautta.

Suunnitelman valmistuttua käynnistetään urakan kilpailutus, ja urakoitsijan on määrä aloittaa työnsä helmikuussa. Uimahallilla on jo marraskuussa aloitettu valmistelevat työt perusparannusta varten.

Perusparannuksen aikana uimahallin tekniikka ja pinnat uusitaan. Uutuutena uimahalliin rakennetaan toivottu iso sisäliukumäki, kylmävesiallas, poreallas, tilaussaunan yhteyteen sijoitettava nostopohja-allas sekä ulkoilmaan katoksen alle sijoitettava lämminvesiallas hierontapisteillä. Matkauintiallas, opetusallas, vesijumppa-allas ja lasten kahluuallas pysyvät nykyisillä paikoillaan. Kuntosalia laajennetaan ja se kalustetaan uudestaan.

”Puku- ja pesutilat sekä tilaussauna kokevat myös täyden kasvojen kohotuksen. Liikuntaesteisiä ja muita erityisryhmiä varten rakennetaan allastasolle oma pukuhuone ja pesutila saunoineen”, vs. liikuntapäällikkö Markus Rantsi kertoo.

Uimalan hissi siirretään ja jatkossa hissillä pääsee myös maauimalan tasolle, jonne rakennetaan kesäkäyttöä varten oma sauna. Sähköisten ilmoitustaulujen määrää lisätään, ja porttijärjestelmää kehitetään niin, että jatkossa porteista kuljetaan rannekkeella, jolla lukitaan myös pukukaapit.

”Näillä toimenpiteillä lisäämme uimahallin houkuttelevuutta ja sopivuutta kaikille riihimäkeläisille. Uimahalli pysyy uimahallina ja mahdollistaa edelleen monipuolisen seuratoiminnan, vaikka halliin tuodaankin uusien altaiden myötä myös kylpylämäisyyttä. Nostopohja-allas mahdollistaa lisäksi hyvin moninaiset käyttömahdollisuudet tilaussaunan osalta”, Rantsi toteaa.

Uimahallin perusparannuksen pääsuunnittelijana on toiminut Yrjö Majamaa Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy:stä. Suunnittelukonsulttina on toiminut Vahanen Suunnittelupalvelut Oy.

”Perusparannuksella halutaan varmistaa uimahallin ongelmaton käytettävyys seuraavan 20 vuoden ajaksi, nykyaikaistaa tekniikka ja parantaa kiinteistön esteettömyyttä. Vedenkäsittelyjärjestelmän, ilmastoinnin ja valaistuksen nykyaikaistaminen yhdistettynä nykyaikaisiin energian talteenottojärjestelmiin mahdollistavat uimahallin energiatehokkaan käytön tulevaisuudessa”, rakennuspäällikkö Paavo Vuori sanoo.

Maauimalan kausi pitenee uimahallin perusparannuksen aikana

Uimahallin perusparannuksen aikana maauimalan käyttökausi pitenee ja vuonna 2023 maauimala avautuu jo keskiviikkona 24.5.2023. Kesällä 2023 maauimala on auki seuraavasti:

  • 24.5.–4.6. keskiviikosta perjantaihin kello 10–20 ja viikonloppuisin kello 10–18
  • 5.6.–27.8. arkisin kello 7–21 ja viikonloppuisin kello 10–18.

Syysaukioloa jatketaan 30.8.–17.9. siten, että maauimala on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11–19 ja viikonloppuisin kello 10–18. Maanantain 28.8. ja tiistain 29.8. maauimala on suljettu.

Riihimäen kaupungin liikuntakeskus neuvottelee parhaillaan talviajan uintimahdollisuuksista ja yhteiskuljetuksista Hyvinkään ja Tervakosken uimahalleissa.