Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen taidemuseossa tapahtuu koko kesän ajan!

2.7.2021 Tiedotteet

Kesällä 2021 Riihimäen taidemuseossa järjestetään runsaasti erilaisia oheistapahtumia kaikenikäisille museovieraille.

Yleisöopastuksia järjestetään kesällä joka toinen keskiviikko klo 15. Seuraava opastus järjestetään ke 7.7., jolloin vuorossa on teemaopastus aiheena värien symboliikka, historia ja kemia. Seuraavat opastukset järjestetään ke 21.7., ke 4.8. ja ke 18.8. klo 15.

Eino Leinon ja runon ja suven päivänä ti 6.7. klo 14−15 sukelletaan runouden maailmaan runotyöpajan muodossa. Tässä työpajassa sana ja kuva yhdistyvät, kun osallistujat pääsevät kirjoittamaan omia tekstejään näyttelyssä esillä olevien teosten innoittamina. Tapahtumassa kuullaan myös päivänsankari Eino Leinon runoutta ja pohditaan yhdessä, mitä kaikkea runous voikaan tänä päivänä olla. Työpajaan voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla.

Lasten taidetorstaita vietetään to 8.7. ja to 29.7. Taidetorstaina lapset, lapsiperheet ja muut lasten kanssa liikkeellä olevat pääsevät museoon maksutta. Kello 13−16 museolla päivystää taideohjaaja, joka johdattelee kävijät taiteen tekemiseen museon työpajatilassa. Osallistuminen ja materiaalit ovat maksuttomia ja tekemistä löytyy kaiken ikäisille lapsille. Mukaan toimintaan voi tulla omaan tahtiin ja viipyä voi hetken tai halutessaan vaikka koko iltapäivän!

Suomen Kuvataiteen päivänä ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä la 10.7. taidemuseon näyttelyihin on vapaa pääsy koko päivän ajan. Lisäksi päivän aikana järjestetään erilaisia opastuksia ja ohjattuja työpajoja.

Ajatuksen ja liikkeen vapaata virtaa tarjoillaan Taide + jooga -workshopeissa ti 20.7. ja ti 27.7. klo 9−10.30. Taidekokemuksen ja joogaharjoituksen yhdistäminen avaa yllättäviä näkymiä ja synnyttää vertaansa vailla olevan Taide + jooga -elämyksen. Workshopit muodostavat yhdessä toisiaan täydentävän kokonaisuuden, mutta halutessaan voi osallistua myös vain yhteen workshop-päivään. Taide + jooga -workshopin hinta on 15 € / krt tai 25 € / 2 krt. Joogaharjoitusta varten tarvitaan mukavat liikuntavaatteet ja joogamatto. Lainamaton tarpeesta tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Lisätiedot ja varaukset taidemuseo@riihimaki.fi tai 040 330 4124.

Myös museon työpajatila on otettu tauon jälkeen käyttöön ja se on saanut uuden, värikkään ulkoasun. Tilasta löytyy tarvikkeita, ohjeita ja vinkkejä omatoimiseen taiteen tekemiseen ja väreistä nauttimiseen.

Lisäksi kesän ajan museon pihalla rakentuu värikäs yhteisötaideteos. Museon patiolla sijaitseva Arvo Siikamäen Pyramidi-veistos (1994) on saanut seurakseen suurikokoisen pyramidirungon, jonka ympärille museokävijät ja muut ohikulkijat voivat kieputtaa värikkäitä lankoja. Tarvikkeet ja ohjeet löytyvät teoksen vierestä.

​Tarkemmat tiedot kaikista kesän tapahtumista ja näyttelyistä osoitteesta riihimentaidemuseo.fi sekä taidemuseon Facebookista ja Instagramista!

Kuva: Ester Helenius, Kukkia ruukussa, 1937. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.