Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen musiikkiopistossa aloittaa uusi puhallinorkesteri

18.10.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Musiikkiopisto

Saksofoni makuullaan nuottivihon päällä.

Heti syysloman jälkeen viikolla 43 Riihimäen musiikkiopistolla aloittaa uusi puhallinorkesteri, joka koostuu Eteläisen koulun 5 C -luokan oppilaista. Orkesteri on jo toinen tänä vuonna perustettu luokkaorkesteri, ja siinä ovat mukana kaikki luokan oppilaat. Musiikkiopiston opettajat opettavat oppilaille soittimien ja orkesterisoiton alkeet yhdessä luokanvalvoja Katja Kiikkalan kanssa. Ensimmäinen luokkaorkesteri on helmikuussa 2022 aloittanut Eteläisen koulun silloinen kolmas luokka.

”Tarkoituksena on perustaa vaiheittain orkesterit Eteläisen koulun luokka-asteille 3–5, eli yhteensä kolme orkesteria. Viidennen luokan jälkeen soittajat ovat saaneet hyvät alkutaidot puhallinsoittimien soittoon, ja he voivat hakeutua joko musiikkiopistoon opiskelemaan lisää tai seudun orkestereihin soittamaan”, musiikkiopiston apulaisrehtori Minna Kajander kertoo.

Ennen syyslomaa oppilaat pääsivät valitsemaan soittimia. Jokainen oppilas sai ehdottaa itselleen kolmea soitinta. Lopullisen valinnan tekivät opettajat, jotta orkesterista saatiin tasapainoinen. Valittavana olivat huilu, klarinetti, saksofoni, fagotti, trumpetti, käyrätorvi ja pasuuna. Valintaa helpottamaan musiikkiopiston opettajat vierailivat luokassa esittelemässä kaikki soittimet.

”Ilahduin valtavasti, kun näin kymmenkunta toivetta aloittaa fagotin soitto. Myös pasuuna oli saanut paljon ääniä. Näihin soittimiin on yleensä vaikea löytää soittajia”.

Syysloman jälkeen aloittavassa orkesterissa puhaltaa viisi huilistia ja klarinetistia. Fagotissa on kaksi soittajaa. Yksi fagotti löytyi soitinvarastosta ja toinen saatiin lainaan Heinolan musiikkiopistolta. Myös saksofonissa ja käyrätorvessa aloittaa kaksi soittajaa. Trumpetissa ja pasuunassa on molemmissa viisi uutta pientä muusikkoa ja yhteensä koko orkesterissa on 24 jäsentä. Orkesteria johtaa Riihimäen musiikkiopiston yhteismusisoinnin vastuuopettaja Hanna-Mari Lehtonen.

Uudella orkesterilla on jo ensimmäinen keikka sovittuna. Marraskuun 15. päivä järjestetään Puhallinorkestereiden megaspektaakkeli Kino Sampossa. Samassa konsertissa esiintyvät kaikki Riihimäen viisi puhallinorkesteria sekä puhallinorkesteri Sipu Sibelius-opistosta Hämeenlinnasta.