Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen koulujen kiertotalousopetukselle kunniamaininta

14.9.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Kiertotalous Koulut Perusopetus

Lähikuvassa kahdella lapsella käsissään muovi- ja biojätettä.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen koulujen kiertotalousopetus sai kunniamaininnan Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailussa. Palkinnot jaettiin Kuntamarkkinoilla 14.9.2022. Kaikkiaan finalisteja oli 20.

”Kunniamaininta on hieno tunnustus pitkäjänteiselle kiertotalousopetuksellemme Riihimäen kouluissa. Finalistien joukossa oli paljon hyviä kiertotaloustekoja, joten on erityisen hienoa, että tuomaristo katsoi Riihimäen kiertotalousopetuksen kunniamaininnan arvoiseksi”, Lasitehtaan koulun rehtori Maija Kojo sanoo.

Kiertotalous on ollut Riihimäen koulujen opetussuunnitelmassa vuodesta 2019, ja kaikissa kouluissa on kiertotaloudesta vastaava opettaja, joka edistää resurssiviisasta ajattelua käytännön tasolla. Kiertotalous on tiiviisti mukana koulujen arjessa esimerkiksi siten, että kierrätysmateriaalien käyttö on arkea jo monessa oppiaineessa ja ruokahävikkiin puututaan erilaisilla kampanjoilla.

Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailu on Suomen Ympäristökeskuksen, Kuntaliiton ja Sitran innovatiivisia kiertotaloustekoja palkitseva kilpailu. Kilpailussa haetaan parhaita toimenpiteitä, jotka edistävät kestävää luonnonvarojen käyttöä ja alueellista hyvinvointia.

Lue lisää Riihimäen koulujen kiertotalousopetuksesta Loikka-palvelusta.