Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kesäteatteri rakennetaan Allinnan Monttuun

10.5.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunginhallitus päätti maanantain 10.5. kokouksessaan, että kesäteatteri rakennetaan Allinnan Monttuun ja varasi kesäteatterin rakentamiseen 600 000 euron määrärahan. Lisäksi kaupunki käynnistää neuvottelut ulkopuolisen rahoituksen saamisesta hankkeelle ja laatii tilojen käyttö- ja vuokrausehdot alueen toimijoiden kanssa.

Teatterin suunnittelu käynnistyy keväällä 2021, rakentaminen syksyllä 2021 ja kesän 2022 näytäntökauteen mennessä teatteri on valmis. Rakennusluvan yhteydessä kaupunki kuulee naapureita kesäteatterin rakentamisesta.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti Allinnan Montun kesäteatteri toimii jatkossa teatterinäytösten lisäksi muun muassa konserttien, messujen, elokuvanäytösten ja muiden tapahtumien monipuolisena järjestämispaikkana. Kesäteatteriin on suunnitelman mukaan tulossa uusi 450-paikkainen katettu katsomo sekä uudet ravintola- ja lipunmyyntitilat, WC-tilat ja henkilöstön sosiaalitilat.

Kaupunginhallitus hyväksyi kesäteatterin rakentamisen Allinnan Monttuun äänestyksen jälkeen. Jari Heikkinen (ps.) esitti Hannele Saaren (kd.) kannattamana, että kesäteatteri sijoitettaisiin Rautatienpuistoon. Heikkisen esitys hävisi kaupunginjohtajan esitykselle äänin 9–2.

Muissa esityslistan asioissa kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle hallintosäännön hyväksymistä ja sitä, ettei kaupunki järjestä kuntalaisaloitteessa vaadittua kunnallista kansanäänestystä.

Esitykseen valtuustokauden 2021–2025 hallintosäännöksi on tehty muutoksia maankäyttö- ja rakennuslain käsittelyyn ja nuorisovaltuuston edustajan kokouspalkkioon liittyen. Hallintosäännössä esitetään muutoksia myös lautakuntien kokoonpanoon ja lautakuntajakoon, kaavoitusasioiden käsittelyyn ja nuorisovaltuustoon rooliin.

Riihimäen kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 17. toukokuuta. Valtuuston kokousta voi seurata kaupungin YouTube-kanavalta kello 18 alkaen.