Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki ottaa käyttöön anonyymin rekrytoinnin

3.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunki pilotoi loppuvuoden 2021 aikana anonyymia rekrytointia kaikilla toimialoilla. Ensimmäiset anonyymit rekrytoinnit ovat jo käynnissä Kuntarekry.fi:ssä: anonyymisti etsitään robotiikkaopetuksen asiantuntijaa sekä psykiatrista sairaanhoitajaa perusopetuksen oppilashuoltoon.

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemusten käsittelijä ei näe haastatteluun kutsuttavien hakijoiden henkilötietoja, kuten nimeä, sukupuolta, ikää tai asuinpaikkaa. ”Käytäntö edistää työnhakijoiden tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä. Täysin nimettömiä rekrytoinnit eivät ole, vaan ainoastaan haastatteluun valitseminen”, henkilöstöpäällikkö Taina Köninki sanoo.

Anonyymin rekrytoinnin pilottia on valmisteltu Riihimäellä valtuustoaloitteen pohjalta. Aloite hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 17. toukokuuta. Anonyymi rekrytointi on valinnaista, eli esihenkilöt voivat päättää siitä itse.  Heiltä kerätään palautetta anonyymista rekrytoinnista joulukuussa, ja palautteiden perusteella päätetään pilotin jatkosta.

”Valtuustoaloitteessa esitettiin, että Riihimäen tulee arvojensa mukaisesti olla reilu, rohkea ja ripeä. Anonyymiin rekrytointitapaan siirtyminen tukee näitä arvoja hyvin”, Köninki sanoo.

Nimettömyys tukee yhdenvertaisuutta

Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen. Anonyymi rekrytointi tukee tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Anonyymi rekrytointi ja tasapuolisuus nähdään myös positiivisena kilpailutekijänä työmarkkinoilla. Kun rekrytointi toteutetaan anonyymisti, näkyy tämä tieto erikseen työpaikkailmoituksessa, jolloin myös hakija tietää, että kyseisessä rekrytoinnissa hakemusta käsitellään ilman tunnistetietoja.

Hakulomakkeella hakija täyttää tiedot normaalisti, mutta rekrytoijalle ei näy hakijasta mitään tunnistetietoja. Tunnistetiedot tulevat näkyviin, kun hakemukset on käsitelty, päätetty mahdollisesti haastatteluun kutsumisesta ja anonymiteetti kytketty pois päältä kyseisestä rekrytoinnista.