Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki on aloittanut katujen puhdistustyöt tänään

19.4.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut

Riihimäellä katujen puhdistustyöt on aloitettu 19.4.22. Työt aloitettiin kaupunkikeskustassa ja keskustaan johtavilla kaupungin hallinnoimilla pääväylillä ja kevyenliikenteenväylillä. Näin saadaan osa pölyävästä hiekasta pois, helpotetaan urakan jatkoa ja ehkäistään katupölyn syntymistä. Harjauksia tehdään keskustan linja-auto reiteiltä ja muilta pääväyliltä. Riihimäellä puhdistettavia katuja ja kevyenliikenteenväyliä on yhteensä noin 400 kilometriä.

Riihimäen kaduille on levitetty tänä vuonna normaalia enemmän sepeliä – noin 6000 tonnia. Riihimäen kaupungin kunnossapidossa ennakoidaan tulevaa hiekanpoistokautta.

Harjauksia ja katujen pesuja tehdään nyt täydellä teholla. Kävely- ja pyöräilyväylillä kannattaa edelleen olla valppaana etenkin aamuisin, sillä väylillä on lumen sulamisvesiä, jotka voivat jäätyä öisin.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta asukkaiden tarvitsisi kärsiä katupölystä mahdollisimman vähän. Ennakoivilla toimenpiteillä yritämme ehkäistä pölyämistä.

Koko hiekanpoistourakan, sisältäen ydinkeskustan katujen pesut arvioidaan valmistuvan toukokuun loppuun mennessä.

Huomioithan kunnossapitokaluston liikenteessä

Toivomme, että niin autolla kuin kävellen ja pyörällä liikkuvat huomioivat hitailla ajonopeuksilla liikkuvat työkoneet, eivätkä aseta itseään vaaratilanteeseen liikenteessä. Esimerkiksi kävelijän tai pyöräilijän kannattaa työkonetta lähestyessä hidastaa vauhtiaan ja varmistaa, että koneen kuljettaja varmasti huomaa hänet. Näin koneen ohittaminen on turvallista.

Harjausta noudatettava kartta löytyy täältä.