Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki neuvottelee itäisen alueen kotihoidon palauttamisesta kaupungin omaksi toiminnaksi

20.4.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on käynnistänyt itäisen alueen kotihoidon palveluiden tuottajan Stella Kotipalvelut Oy:n kanssa neuvottelut kotihoidon siirtämisestä takaisin kaupungin omaksi toiminnaksi.

Taustalla ovat ennen kaikkea vaikeudet henkilöstön saatavuudessa, minkä vuoksi asiakkaiden luona käyneiden hoitajien vaihtuvuus on ollut suurta. Sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaa tähdentää, että kotihoidon järjestämisessä tavoitellaan mahdollisimman hyvää hoidon jatkuvuutta.

”Koronan aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut yleisesti henkilöstön saatavuuteen käytännössä koko maassa. Myös vanhuspalvelulain mukainen ympärivuorokautisen hoidon mitoitusvaatimuksen nousu vuoden vaihteessa on konkreettinen tekijä asiassa”, Sakomaa muistuttaa.

”Stella Kotipalveluiden kanssa on käyty viime kuukausina tiiviisti keskusteluja asiakkaiden palveluiden turvaamisesta yhteisin tavoittein ja hyvässä hengessä. Haasteet palveluiden tuottamisessa ovat tulleet esille ohjaavien keskustelujen lisäksi lisääntyneissä asiakas- ja omaispalautteissa sekä kaupungin toteuttamilla valvontakäynneillä”, Sakomaa sanoo.

Kotihoidon asiakkaille tulossa postia muutoksesta

Stella Kotipalvelut tiedottaa asiakkaita tulossa olevasta muutoksesta kirjeellä lähiaikoina. Stella Kotipalvelut Oy ja Riihimäen kaupungin kotihoito suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä asiakkaiden siirron niin että asiakkaiden hoidon saanti varmistetaan muutostilanteessa. Palveluntuottajan vaihtumisen tarkka ajankohta ei ole tässä vaiheessa tiedossa.

Riihimäen sosiaali- ja terveystoimi teki kotihoidon palveluissa osaulkoistuksen vuonna 2018. Kilpailutuksen seurauksena kotihoidon palveluiden tuottajaksi Riihimäen itäisellä alueella valittiin Posti Kotipalvelut. Vuonna 2020 Posti Kotipalvelujen liiketoiminta siirtyi yrityskaupan myötä Stella Kotipalvelut Oy:lle.